Нетаняху се появи изненадващо сред израелските сили в Рафах

Нетаняху се появи изненадващо сред израелските сили в Рафах
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.07.2024
  • Share:

Израелски войници, разположени в град Рафах, в най-южната част на ивицата Газа, бяха изненадани от премиера Бенямин Нетаняху, който ги посети вчера. Това съобщава ДПА.

 

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на обвинения от страна на международната правозащитна организация "Амнести Интернешънъл" срещу Израел, че измъчва палестински затворници.

 

 

Нетаняху повтори искането си израелската армия да остане в Рафах, на границата с Египет, дори да бъде договорено прекратяване на огъня в Газа.

Това израелско условие е смятано за пречка пред сключването на споразумение, посочва ДПА.

 

 

Също вчера крайнодесният министър в израелското правителство Итамар Бен-Гвир повиши допълнително напрежението, като посети Храмовия хълм в Йерусалим - свещено място и за арабите, които го наричат Благородното светилище.

 

 

Израелският премиер разчита за политическото си оцеляване на своите ултрарелигиозни и крайнодесни коалиционни партньори, които отказват да направят компромис в преговорите с "Хамас" за слагане на край на войната и освобождаване на заложниците, които остават в плен на палестинското ислямистко движение. Критиците обвиняват Нетаняху, че саботира непреките преговори с "Хамас" по тази причина, отбелязва ДПА.

 

 

 

Станете почитател на Класа