Демократите в Конгреса призоваха Байдън да се оттегли от изборите

Демократите в Конгреса призоваха Байдън да се оттегли от изборите
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.07.2024
  • Share:

CNN: Редица демократи в Конгреса призоваха Байдън да се оттегли от президентската надпревара

 

 

 

 

Редица демократи в Камарата на представителите призоваха президента на САЩ Джо Байдън да се оттегли от президентските избори през 2024 г., съобщи CNN, позовавайки се на източници.

Редица членове на Демократическата камара заявиха на лидера на демократичното малцинство Хаким Джефрис в разговор в неделя, че президентът Джо Байдън трябва да се оттегли от президентската кампания през 2024 г.

В разговор с Джефрис конгресмените изразиха дълбока загриженост относно възможните щети за демократите, ако Байдън продължи да участва в надпреварата. Според тях това може да попречи на представителите на партията да получат мнозинство в Камарата на представителите на следващите избори. Самият Джефрис не е изразил мнение относно перспективите на Байдън.

В същото време конгресмени демократи, които са за оттеглянето на президента от кампанията, са повече от тези, които подкрепят по-нататъшното му участие. Сред обявилите се срещу Байдън, според източници на CNN, са Марк Такано, Адам Смит, Джим Хаймс, Джо Морел и Сюзън Уайлд.
Мнозина са посочили вицепрезидента на САЩ Камала Харис като заместник на Байдън, според CNN.

ПП

Станете почитател на Класа