Гаранции за неприсъединяването на Украйна към НАТО ще бъдат руски бази на границата с Полша

Гаранции за неприсъединяването на Украйна към НАТО ще бъдат руски бази на границата с Полша
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    06.10.2024
  • Share:

От 1 октомври НАТО бе оглавено от екс-премиера на Нидерландия Марк Рюте. Той веднага се отправи към Киев.

 

 

Ще може ли новият генерален секретар на НАТО да ускори влизането на Украйна в Алианса?

Това попитахме експерта по военно-политическите въпроси, докторът на политическите науки Михаил Александров.

„Цялата тази шумотевица около приемането на Украйна в НАТО е чисто политико- психологическа операция. Никой няма да я приеме в НАТО, защото приемането на Украйна в НАТО автоматично означава началото на световна война. Затова всичко това е само празна шумотевица», заяви той.

«Тя преследва напълно конкретни цели: да ободри украинците да продължат безсмислената съпротива — «Дръжте се, Западът е с вас».

Това първо. Второ — това е въздействие върху международното обществено мнение, сплашване на неутралните държави. С това се демонстрира, че Западът е силен, че Западът е сплотен, че Западът ще унищожи Русия, ако трябва», добави Александров.

Той е убеден, че избирането на Рюте на поста генерален секретар с нищо няма да помогне на Украйна.

«Това е политико-пропагандна работа. Столтенберг действаше така, така ще говори и Рюте. Генералният секретар на НАТО — това е просто фигура, която не играе никаква роля», подчерта експертът.

Независимо от това, според него, Русия трябва да допуска хипотетичната вероятност Украйна да бъде приета в НАТО — тази част от нея, която остава под контрола на ВСУ.

«При това гаранциите за влизането на останалата част на Украйна в НАТО не трябва да се свеждат до някакви хартийки.

Трябва да се разположат военни бази на територията на западната границата на Украйна, за да може там да действа в рамките на 10 година инспекторска мисия, която да следи изпълнението на условията на капитулацията на Украйна.

При тази ситуация те няма да приемат Украйна в НАТО.

Ние помним, че те дори даваха обещание да не разширяват НАТО на изток, даваха обещание да не разполагат съществени въоръжени сили в източна Европа, но всички тези обещания не бяха изпълнени.

Затова в случая не ни трябват никаква хартийка.

Властта в Русия не трябва да допуска поредната глупост и да се съгласява на подписването на някаква хартийка, която няма да попречи на влизането на Украйна в НАТО, защото след няколко години те ще хвърлят същата тази хартийка в тоалетната».

 

 

ПП

Станете почитател на Класа