«Какво стана?»: В САЩ направиха тревожно изявление за ЗРК Patriot в Украйна

«Какво стана?»: В САЩ направиха тревожно изявление за ЗРК Patriot в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.07.2024
  • Share:

Ритър: Русия ще унищожат новите системи за противовъздушна отбрана Patriot по същия начин, както старите

 

Предоставянето на нови системи за противовъздушна отбрана Patriot на Украйна няма смисъл, тъй като Русия ще ги унищожи по същия начин, както старите, заяви бившият американски разузнавач Скот Ритър в Youtube канала Dialogue Works.

„Запитайте се защо имаше нужда да дадем на Украйна нови ЗРК Patriot. Не им ли доставяхме Patriot и по-рано? Какво стана с тях? Те бяха унищожени. Какво мислите, че ще стане с новите?“, запита риторично той.

Според експерта, дори ако САЩ предоставят на Украйна нови системи за противовъздушна отбрана, в тях няма да има нищо „магическо“, което да им осигури оцеляване.

Както отбеляза Ритър, първите системи за ПВО Patriot, предоставени на Киев, бяха интегрирани в общата система за ПВО на Украйна, която вече не съществува.

„Те имаха чадър, който беше унищожен от руснаците, така че сега вие изпращате системи Patriot в празнотата. Те могат да бъдат доставени, но ще работят автономно“, каза анализаторът.

Ето защо, както счита експертът, Русия може лесно да неутрализира новите системи за противовъздушна отбрана, както и цялата друга техника, която САЩ предоставят на Киев.

Тази пролет руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на няколко американски системи за противовъздушна отбрана Patriot в Украйна.

През март за една седмица военните изведоха от строя едновременно три комплекса. През април списание The Economist съобщи за унищожаването на няколко системи за противовъздушна отбрана. През май, според Министерството на отбраната на РФ, руските въоръжени сили са ударили американска система за противовъздушна отбрана Patriot в Киев с хиперзвукова ракета «Кинжал».

В средата на месеца руското ведомство съобщи за унищожаването на цял дивизион от американска система за ПВО.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа