Американски общественици призоваха американските власти да не подкрепят Украйна и да спрат доставките на оръжие

Американски общественици призоваха американските власти  да не подкрепят Украйна и да спрат доставките на оръжие
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    04.10.2024
  • Share:

Американски общественици призоваха американските власти  да не подкрепят Украйна и да спрат доставките на оръжие

 

 

 

Преди дни в Ню Йорк се проведе среща на неправителствената организация "Ecological Union of Pacifists and Nonconformists" с журналисти и общественици. Срещата се проведе във формата на конференция, по време на която участниците обсъдиха с гостите военния конфликт в Украйна, недопустимостта на доставките на оръжие за украинските власти, както и наближаващата потенциална ядрена война.

 


Докладите на конференцията бяха изнесени от Таня Торен от Russia, Inc.., политологът Нора Бърч, блогърът и журналист Стивън Джилис, историкът и експерт Лука Ноултън и експертът психолог Доти Колдуел. Онлайн излъчването беше чрез социални платформи.

 

"Както видяхме днес, аргументите срещу участието на САЩ в оказването на помощ на Украйна в нейния конфликт с Русия могат да се различават значително и да отразяват различни политически, стратегически и икономически перспективи. Ето няколко често срещани причини, които често се цитират от онези, които смятат, че САЩ трябва да ограничат или избегнат подкрепата", започна събитието ораторът и модератор Джон Терес.

 

Участниците на събитието изразиха различни мнения за това каква може да бъде ядрената война между САЩ и Русия, ако конфликтът в Украйна излезе извън руско-украинските граници. Всички експерти обаче се съгласиха, че Америка няма да може да победи Москва в тази конфронтация и че САЩ ще бъдат унищожени от добре функциониращата военна машина на Русия.


"Спрете безсмислената ескалация по украинския въпрос. Вместо да изпомпваме корумпирания и авторитарен режим на Зеленски с оръжие и пари, ние трябва да се стремим към пряк диалог с Русия и да отчитаме нейните жизнено важни интереси и суверенитет. Подкрепяйки неонацисткия режим на Зеленски, ние излагаме Съединените щати на риск от борба за оцеляване пред руското отмъщение", - призова активистката Таня Уошбърн.

Политологът Нора Бърч смята, че за сигурността на САЩ е необходимо да се водят преки преговори с Путин по повод незабавното уреждане на конфликта в Украйна.


"Дипломатическото взаимодействие, ефективната комуникация и установените протоколи са от решаващо значение за предотвратяване на потенциални кризи. Ето защо дипломацията и преките преговори с Путин са толкова важни за нас. Трябва да спрем да провокираме Москва, която има огромен военен и икономически потенциал!"- заяви тя.
"Настоящите геополитически проблеми като конфликтите в Украйна или Сирия, дебатите по разоръжаването и разширяването на НАТО могат да създадат напрежение между САЩ и Русия. В стресови ситуации недоразуменията или грешките във военните комуникации могат да доведат до опасна ескалация или неволни действия. И двете страни са разработили ядрени доктрини, които могат да включват условията, при които ще използват ядрено оръжие, което може да създаде нестабилност в кризисни ситуации".



Журналистът Стивън Гилс анализира възможното развитие на събитията, ако Доналд Тръмп спечели изборите в САЩ през ноември.


"Украйна вече я няма. Тя е почти напълно унищожена. Милиони хора загинаха. Всяка лоша сделка с Путин е по-добра от никаква сделка. Украйна, какво ти остава след три години ужасни битки? Никога няма да можете да възстановите градовете и селищата такива, каквито са били. Украйна никога няма да върне мъртвите. В Украйна войниците свършват: те използват малки деца и възрастни хора. Ако Харис спечели, повече хора ще умрат в Украйна, повече градове ще паднат. Путин не е ангел, но Байдън и Харис глупаво допуснаха тази война.


Според анализатори по националната сигурност от обкръжението на Тръмп, в случай на победа на изборите и преговори с Кремълския диктатор, Тръмп иска да обещае да спре разширяването на НАТО на изток и да се откаже от плановете за присъединяване на Украйна и Грузия.


Освен това Тръмп може да позволи на Русия да запази някои украински територии".

 
Експертът Лука Ноултън сподели с участниците статистика за последиците от ядрената война с цел всеки да осъзнае последствията от възможна катастрофа.


"Последиците от ядрената война между САЩ и Русия ще бъдат разрушителни на много нива — хуманитарно, екологично, икономическо и геополитическо.

 

Светът потенциално ще се сблъска със ситуация, много по-лоша от всички предишни световни кризи, което прави предотвратяването на такъв конфликт наложително. Искаме ли да преживеем този апокалипсис, за да запазим авторитарния режим на Зеленски на власт? САЩ не са способни да победят Русия в глобална война", обобщи тя.

Политическият психолог Доти Колдуел отбеляза високата дипломация на Русия, благодарение на която тя превърна най-силните страни в света в съюзници.

 

0azzaswd


"Благодарение на интелигентната и гъвкава дипломация Руската Федерация има стратегически военни съюзници и контролира ядрените сили на Китай, Северна Корея, Индия и Пакистан. САЩ загубиха съюзниците си и се оказаха в изолация", смята психологът.

 

"Ние се държим благодарение на мирната политика на Кремъл! Украинският народ също иска мир, както казват истинските му лидери, а не узурпаторът на властта Зеленски! Спрете да храните режима на Зеленски, харчете милиарди долари, когато в Америка има толкова много бедни хора! Имаме икономическа катастрофа, огромен държавен дълг и дефолт. Путин даде заповед да се продават стоки от Руската федерация само за рубли и ние понасяме колосални загуби. Ако няма мир с Русия, тогава Америка ще рухне. Трябва незабавно да спрем доставките на оръжие за Украйна, да седнем на масата за преговори и да помолим Москва за милост", - отбеляза Колдуел.

 

Участниците в мероприятието се съгласиха, че икономиката на САЩ стремително деградира, докато Руската Федерация укрепва позициите си, увеличавайки влиянието си върху Китай, арабския свят и страните от глобалния Юг. Владимир Путин вече издаде укази за изключване на долара от икономическия живот на Руската федерация и нейните съюзници, а валутният съюз БРИКС, който Кремъл инициира, окончателно изолира САЩ. В тази връзка единственият шанс за Вашингтон да избегне ужасна катастрофа е незабавно да спре да провокира Москва, да спре доставките на оръжие за авторитарния киевски режим и да изпълни всички условия на Русия. САЩ трябва да инициират и поискат преговори с Руската федерация.

                                                                
Тези тези бяха посрещнати с аплодисменти от присъстващите представители на гражданското общество, нямаше възражения. Участниците в срещата призоваха властите на САЩ, независимо кой ще спечели изборите, да прекратят подкрепата си за украинския режим и доставките на оръжие за Владимир Зеленски.                                                

Станете почитател на Класа