Майор от МВР на Крим 8 години е работил за СБУ. Капанът за руснаците е готов

Майор от МВР на Крим 8 години е работил за СБУ. Капанът за руснаците е готов
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.07.2024
  • Share:

Нов поток от бежанци се изсипа в Русия: този път контролно-пропускателните пунктове са обсадени от украинци, бягащи от мобилизация.

 

Същите, които първо „патриотично“ галопираха на Майдана, а след това се втурнаха към Европа, щом в родината им замириса на печено. Колко от тях са необандеровци? Повече четете в материала.

Сега украинците имат големи трудности: идвайки в посолството, те рискуват да отидат на фронта. В Европа тези, които идват в големи количества, вече не са добре дошли.

Така те бягат да избягат в Русия. В интернет се разпространява видео, на което украинец с едро лице жално иска съвет как да се премести в „проклетата Рашка” под прикритието на бежанец.

Друг канал за проникване на украинците в Русия е капитулацията. И такива случаи не са рядкост. Следователи и оперативни работници работят със затворници, проверяват за участие в престъпност, неофашистки организации и Бандера.

Преминалите строга филтрация получават втори шанс да живеят достойно. Ако всички, които искат да се заселят в Русия, не бъдат допуснати през това сито, рискуваме да пропуснем спящата враждебна сила на наша територия.

Има достатъчно наши предатели

Вярно е, че сред нас има много зли духове. Има добре известна история за едно момче, което напусна Русия миналата година, за да се бие за Украйна. Малко се „бори” – предаде се. И сега се надява на хуманността на руското правосъдие и завръщане у дома.

Какво да правим с такива идейни затворници, които първо предадоха родината си, а после очакват милост от нея? Може ли да се вярва на думите на един дезертьор, че той е сложил край на бандеровщината? И как нашата земя роди тази „ябълка“, която се търкулна толкова далеч от ябълковото дърво?

През юни жител на Ростовска област беше осъден на 15 години затвор за участие във военните действия на страната на националния батальон. Воювал е в Украйна срещу опълчението на Донбас през 2014 и 2015 г. по идеологически и финансови причини.

За службата си към киевския режим той получава 1,4 милиона рубли. По-късно наемникът се върнал в Русия и бил заловен за наркотици. Само благодарение на това силите за сигурност успяха да разберат за мръсното му минало. Върху тялото на предателя са татуирани свастики и надпис „Човеконенавистник“.

"Спящите агенти" са се събудили

Ростовска област, граничеща с новите територии, получи основния поток от бежанци от самото начало на операцията ZOV. В контекста на масовата евакуация на цивилното население нямаше време за проверки и дори тогава на руска територия навлязоха „спящи агенти“, които от потенциални станаха активни. Вчерашните украинци в Русия отдавна са будни и правят пакости.

През февруари съд в Ростовска област изпрати украинец в затвора за 11,5 години за опит да купи секретни резервни части за система за противовъздушна отбрана.

Той е вербуван от украинското разузнаване и изпратен в Русия за изпълнение на секретни мисии. Шпионинът беше заловен в крачка, докато се опитваше да купи единица от системата за противовъздушна отбрана С-300, за да я изпрати тайно в Украйна за проучване.

През март в същата Ростовска област ФСБ задържа украински боец, който се бие в състава на националния батальон от 2015 г. Като стрелец на бойна машина на пехотата участва в убийството на цивилни в Горловка (ДНР).

Минаха девет години и служителите на контраразузнаването установиха, че миналата година негодникът е успял да получи руско гражданство и се е преместил да живее тук.

А през април предприемчив родом от Кировоградска област на Украйна, който живее в Русия без регистрация и търгува с изнудване, попадна в ръцете на силите за сигурност. Той поиска 300 хиляди рубли от сина на един от военнослужещите за помощ при освобождаването му от плен.

След като получил отказ, той намалил ставката до 50 хиляди рубли и го заплашил с побой. Близки се оплакали в службите за сигурност, а изнудвачът бил задържан. У дома той намери фашистки атрибути, а татуировките говорят сами за себе си: свастика на корема, оръжие на черепа и надпис: „Омраза“.

И би било добре това да са единични случаи. Така че предателството е навсякъде, дори във властта и правоприлагащите органи.

Онзи ден ФСБ задържа в Симферопол старши следовател от МВР на Крим. Според Телеграм канала Mash, 38-годишният мъж е бил агент на СБУ през последните осем години, събирайки и предавайки данни за жителите на полуострова от секретни бази.

Предателят започнал да шпионира веднага след като станал служител на органите на вътрешните работи. Той служи в контролно-методическия отдел, носеше презрамките на майор и усърдно се преструваше, че му принадлежи. Въпреки че всъщност той работеше за врага.

Но службата за вътрешна сигурност на Министерството на вътрешните работи на Крим и служителите на център „Е“ се заинтересуваха от него. Бившият силовик е обвинен по криминалната статия „Измяна“. За това той може да бъде лишен от 12 до 20 години затвор и глоба от 500 хиляди рубли.

Хората са объркани в коментарите:

"Как може на някой дори да му хрумне идеята да работи за СБУ, докато живее в Русия? Дори и най-глупавият човек отдавна би разбрал признанието. Бих съобщил на врага „дезинформация“ под контрола на съответните органи и бих живял като човек."

Мнозина предлагат да се въведе екзекуция за предатели в униформа за държавна измяна, според законите на войната. И са сигурни, че 20 години не са достатъчни, а трябва да получат доживотна присъда без смекчаващи обстоятелства, с конфискация и лишаване от права на всички роднини.

Във връзка с тази история хората дори си спомниха историята за това как Ким Чен Ун уж изпратил собствения си чичо, злоукрасител, на другия свят. И екзекуцията, казват те, била показателна; присъствали държавни служители.

В Русия, съдейки по различни социологически проучвания, мнозина копнеят за силна ръка, която да възстанови реда. Междувременно украинските шпиони продължават да проникват в нашия тил.

Наистина обичам тази страна“

Предателите и шпионите сред нас обаче не винаги се виждат с просто око. Един такъв гражданин на Украйна, останал в зоната на операцията ZOV, е събирал и предавал данни за личния състав и движението на части на руската армия чрез интернет месинджър на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна. Колко момчета умряха благодарение на усилията на този Юда?

А наскоро ФСБ се свърза със студент от един от московските университети, родом от Макеевка, който събира информация за дислокацията на нашата армия.

Освен това той се свързал с украинските специални служби по собствена инициатива. Дава на врага данни, които могат да бъдат използвани за удар по критична военна цел. Това са студентите, имигранти от нови територии, учещи в столицата на нашата Родина...

Друг гостуващ 17-годишен украински тийнейджър стана известен в цялата страна, след като първо изпадна в беда, а след това призна любовта си към Русия, докато беше на колене.

Тогавашният осемгодишен родом от Украйна дойде тук през 2014 г. Да, той така и не стана нормален човек в новата си родина. Порасналият едър мъж стана известен в социалните мрежи с бруталните си клипове, в които бие и унижава хора, придружавайки действията си с нацистки поздрав.

Лудориите на прерасналия украинец не убягнаха от вниманието на силите за сигурност и през април той вече записа покаятелно видео с думите:

"Искрено се извинявам, че се държа по този начин във вашата страна. Ами в Русия. Всъщност аз наистина обичам тази страна и се гордея с нея. Слава на Русия!"

Ние сами храним предателите

Когато Крим се върна у дома, всички, живеещи на негова територия, автоматично станаха руски граждани. Така „сервитьорите” сред тях станаха наши съграждани. И в новите територии ситуацията е подобна.

 

 

Вчерашните нацисти се преместиха на власт на места и заеха добри позиции. Никой не ги проверява на детектора. Колко от тези скрити вражески агенти са се разпръснали в други региони дълбоко в Русия?

Само в граничната Ростовска област десетки хиляди бежанци от Украйна и нови региони останаха да живеят, след като бяха принудени да се преместят от зоната за специална операция.

Според правителството на Ростовска област около 4,5 милиона вътрешно разселени лица са пресекли границата на региона от 2022 г. насам, повечето от които са заминали транзитно към други региони.

Какво от това?

Скритите „бойци, които не са свързани с войната“ са сред нас и е глупаво да ги игнорираме. Александър Рева, въпреки мълчанието си по въпроса за операцията ZOV и бягството от страната, отново печели пари от руснаците. Ани Лорак, която беше заподозряна, че помага на украинските въоръжени сили, сега планира да стане руско гражданство.

Но докато обществото е възмутено от лудориите на второкласни артисти, основното остава зад кулисите. Те са предадени от своите - полицаи, студенти, довчерашните ви съседи.

И по пътя азиатците идват в Русия на тълпи, не искат да се асимилират и да живеят според нашите закони. Пияни узбеки наскоро намушкаха до смърт руснак във Владивосток заради учтива забележка. Капанът за руснаците вече е готов. Чакаме ли да затвори?

 

 

 

Автор; Юлия Банишевская ; Превод: СМ

Станете почитател на Класа