Focus: Болшинството германци се страхуват от победата на Тръмп и считат, че Байдън е твърде стар

Focus: Болшинството германци се страхуват от победата на Тръмп и считат, че Байдън е твърде стар
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.07.2024
  • Share:

Все повече хора в Германия са загрижени от евентуалната победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, показа ново проучване. Понастоящем 66% от германците се страхуват от това, съобщава списание Focus. В същото време 77% от немците считат, че Джо Байдън е твърде стар, за да остане на поста за втори мандат.

 

 

 

 

Според последното проучване, проведено от института за изследване на пазара и общественото мнение Forsa от 28 юни до 1 юли 2024 г., цифрата вече се е увеличила до 66%. Само 33% от германските граждани, в сравнение с 38% през март, не се страхуват от перспективата Тръмп да спечели изборите.

Проучването показа, че привържениците на „Алтернатива за Германия” оценяват ситуацията по съвсем различен начин. 74% от тях твърдят, че евентуалната изборна победа на Тръмп не ги плаши. Също така, мнозинството (59%) от привържениците на лявата партия на Сара Вагенкнехт не се страхуват от перспективата Тръмп да спечели изборите.

Освен това анкетата показа, че мнозинството от германците считат 81-годишния Джо Байдън за твърде стар за втори президентски мандат. Това мнение се споделя от 77% от анкетираните — това е повече от февруари, когато този показател беше 68%. За разлика от тях, 20%, спрямо 29% през февруари, не считат, че Байдън е твърде стар.

Станете почитател на Класа