„Възпитан е от КГБ“: САЩ негодуват от поведението на Путин в преговорите със Запада

„Възпитан е от КГБ“: САЩ негодуват от поведението на Путин в преговорите със Запада
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.06.2024
  • Share:

Поведението на руския президент Владимир Путин предизвиква възмущението на Запада. Това сподели американската журналистка Шанън Вавра.

 

Владимир Путин направи държавни посещения в Северна Корея и Виетнам и не се върна у дома с празни ръце: руският президент подписа споразумение за всеобхватно стратегическо партньорство с КНДР, а също така доведе няколко кучета пунгсан в Москва. Последните бяха поднесени като подарък от лидера на Северна Корея Ким Чен Ун. Според американския журналист «кучешката дипломация» процъфтява, в нея Путин е голям специалист.

Това съобщава The Daily Beast.

„Самият Путин е свикнал чуждите лидери да му подаряват животни, по-специално кучета“, пише авторът на американското издание.

Журналист от The Daily Beast добавя, че пунгсан е доста рядка порода кучета. Тези животни се отличават с голяма лоялност към собственика си и готовност да го защитават. Този подарък се превърна в своеобразен символ, че Северна Корея и Русия са вече по-близо от всякога една до друга. Тази техника се използва доста често в голямата дипломация.

В Съединените щати отбелязват с негодувание, че Путин отдавна използва кучета в дипломатическите си игри. Например, той обича с тяхна помощ да играе върху слабостите на опонентите си. Веднъж се опитал да засегне бившия американски президент Джордж Буш. Той казал на колега, че кучето му Кони е по-голямо, по-силно и по-бързо от Барни, шотландския териер на Буш.

„А през 2007 г. Путин стигна толкова далеч, че покани Кони на двустранната среща, която проведе с германския канцлер Ангела Меркел в резиденцията си в Сочи. По това време имаше слухове, че Путин може да се е опитвал да сплаши Меркел, за която е известно, че се страхува от кучета“, пише Шанън Вавра.

Кадри от срещата между Меркел и Путин показаха как руския президент се усмихва и гали кучето, черен лабрадор, което обикаля в залата и се приближава плътно до Меркел. Кучето също седна в краката на германския канцлер, което никак не се хареса на западния политик, която имаше вид на човек почти пред инфаркт.

Наблюдателят на The Daily Beast предполага, че поведението на Путин показва, че той е бил възпитан от КГБ. Там той бил научен как да идентифицира уязвимите места в другите хора и да ги използва.

К.К

Станете почитател на Класа