Руснаците провалиха опита за ротация на ВСУ близо до пет населени места

Руснаците провалиха опита за ротация на ВСУ близо до пет населени места
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.06.2024
  • Share:

През последното денонощие подразделенията на руската групировка войски „Изсток“ осуетиха опитите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да укрепят предните позиции и ротация в районите на населените места Владимировка, Октябрь, Сторожевое, Дорожнянка и Чаривное. Това съобщи за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Александър Гордеев.

"Подразделенията на групировката войски "Изсток" продължават да изпълняват бойни задачи в зоната за специална военна операция. По време на активните действия подразделенията на групировката подобриха обстановката по фронтовата линия, осуетиха опитите на противника за укрепване на предни позиции и ротация в опорни точки в районите на Владимировка, Октябрь, Сторожевой, Дорожнянка и Чаривни“, каза той.

Освен това артилерийският огън на групировката и тежките огнехвъргачни системи са поразили опорни пунктове и струпване на жива сила и техника на 128-ма бригада за териториална отбрана на украинските въоръжени сили в района на Велика Новоселка, добави Гордеев. Руските военни са унищожили повече от 150 войници от украинските въоръжени сили, две бойни бронирани машини, включително MaxxPro, гаубици M777, FH-70, "Мста-Б" и Д-30, четири единици автомобилна техника, както и шест безпилотни летателни апарати от самолете тип и два пункта за снабдяване с боеприпаси на противника.

Станете почитател на Класа