Руската Федерация участва в създаването на многополюсен световен ред — Владимир Путин

Руската Федерация участва в създаването на многополюсен световен ред — Владимир Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.06.2024
  • Share:

Русия осъзнава своята отговорност за глобалната стабилност и потвърждава готовността си за диалог с всички страни, а опитите на САЩ от своя страна да запазят имперския си статут по всякакъв начин водят страната само към деградация. Това заяви президента на Русия Владимир Путин.

Президентът на Русия отбеляза, че страната трябва да формира глобалния дневен ред и заедно с партньорите си да обсъжда всички възникващи въпроси.

 

 

 

 

„Русия осъзнава своята отговорност за глобалната стабилност и отново потвърждава готовността си да води разговор с всички страни, но това не трябва да бъде имитация на мирния процес, а сериозен, детайлен разговор по всички въпроси, по целия спектър от въпроси на световната сигурност“, каза Владимир Путин по време на срещи с ръководството на руското външно министерство.

Според него западните сили начело със САЩ са решили, че са спечелили Студената война и могат да определят световния ред. «Егоизмът и арогантността на западните държави» доведоха до сегашното състояние на нещата, смята руският лидер.

Западните сили, водени от САЩ, смятат, че са спечелили Студената война и имат правото самостоятелно да определят как да бъде организиран светът.
Практическият израз на този светоглед беше проектът за неограничено разширяване на Северноатлантическия блок в пространството и времето. Въпреки че имаше, разбира се, и други идеи как да се гарантира сигурността в Европа. На справедливите ни въпроси беше отговорено с оправдания, в духа, че никой няма да напада Русия и че разширяването на НАТО не е насочено срещу Русия. Обещанието, дадено на Съветския съюз и след това на Русия в края на 80-те и началото на 90-те години да не се включват нови членове в блока, беше тихо забравено. И ако си спомнят, тогава с усмивка се позовават на факта, че тези уверения са били устни и следователно необвързващи.

„Непрекъснатите опити на либерално-глобалистките елити, управляващи днес там (в САЩ – бел.ред.) да разпространят своята идеология в целия свят по всякакъв начин, да запазят своя имперски статут, своето господство, само все повече изтощава страната, води я до деградация и влиза в явно противоречие с истинските интереси на американския народ. Ако не беше този задънен път, агресивен месианизъм, заложен във вярата в собствената избраност и изключителност, международните отношения отдавна щяха да бъдат стабилизирани“, подчерта върховният главнокомандващ на Русия.

Владимир Путин отбеляза, че в света се формира многополярност, Русия на свой ред многократно е предлагала решения за създаване на оптимална за всички международна система за сигурност. Западът обаче пренебрегва идеите й, заключи той.

 

 

 

папочка

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа