Нов тип тренировка успява за 20 минути да замести 50 минути бягане, 40 лицеви опори и 100 коремни преси

Нов тип тренировка успява за 20 минути да замести 50 минути бягане, 40 лицеви опори и 100 коремни преси
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.06.2024
  • Share:

Маргарита Зашева има 14-годишен опит в бюти бранша. Тя е микробилог по професия, с допълнителна специализация в сферата на козметиката. Част от международни трейнърски екипи, експертизата ѝ се базира на международен опит, с главен интерес и акцент към иновациите. Днес тя ни представя уникалния метод b-moove (“Бъди активен!”) за добра форма и за възстановителни процедури на тялото, в чието лице се срещат естетиката, здравето и медицината и за който няма ограничения за пол, възраст, бременност и кърмене, честота на приложение… Той ни вкарва във форма за отрицателно време, което го прави изключително подходящ за динамичния живот на съвременния човек, който все няма време.

- Бихте ли разказали малко повече за уникалната раздвижваща технология, която ни вкарва във форма за отрицателно време?

Това е платформа за тренировки, която няма аналог. Тя може да се използва от проходили деца до възрастни хора, всеки ден, без ограничение във времето за тренировки. За разлика от всички други визуално подобни тренажори, които са на базата на вибрация, електростимулация или електроимпулси и от които тялото трябва да се възстановява за някакъв период от време, при тази платформа тези неща липсват. Тук тялото няма от какво да се възстановява и можем да тренираме всеки ден.

- Има ли нещо, с което този метод превъзхожда една обикновена тренировка?

С този метод, само за 20 минутна тренировка ние активираме 570 мускула. Това са 95% от всички мускулни групи в човешкото тяло. 20 минути с метода се равняват на 50 минути бягане, 40 лицеви опори и 100 коремни преси. За разлика от повечето спортове, тук след 24 часа тялото продължава да гори подкожни мазнини. Раздвижването и ефектът не са само по време на тренировката, а и са доста след това. Тези полезни последствия са резултат от това, че активираме малките мускулни групи, които при обикновена тренировка често се неглижират.

- Има ли възрастови и други ограничения за използване на метода?

- Той може да бъде препоръчан на всеки един човек, на каквато и да е възраст, без ограничения. Подходящ е за различни групи хора - трениращи, професионални спортисти и такива, които никога не са тренирали. Методът се базира на апарат, който притежава повече от 180 вградени упражнения, групирани в програми. Това, което се постига, е раздвижване, мобилизация, гъвкавост, изгаряне на подкожни мазнини. Методът помага на хората да постигат мобилизация, гъвкавост и премахва риска от травми, ако например някой тренира с тежести. По принцип, когато тренират каквото и да е професионалните спортисти развиват големи мускулни групи, а малките им мускулни групи започват да закърняват. B-Moove, успявайки да тренира малките мускулни групи, води до друг вид натоварване при професионалните спортисти, което е желателно, за да възвърнат равновесието и баланса в тялото си.

В интерес на истината, често се случва професионалните спортисти да се чувстват доста по-натоварени в сравнение с останалите. Невероятно е да виждаш професионални спортисти, трениращи двуразово да се чувстват натоварени и да се изпотят още на 5-та - 6-та минута.

Дестабилизацията на платформата кара тялото ни да балансира, докато изпълнява простички упражнения - клекове, напади и други. Всъщност именно това ни натоварва, макар на глед да включва елементарни изометрични упражнения. Този метод прави така, че много равномерно да включваме всички мускулни групи, дори и най-малките.

Платформата разполага например с програма за спомагане изправянето на гръбначни изкривявания. От децата и тийнейджърите, до активно работещите хора на компютър, повечето хора в активна възраст имат деформации днес. С този метод, дори само след три тренировки, се наблюдават изумителни резултати. Това е така, защото първото нещо, което прави методът, е да активира проприорецепторите, които държат гръбначния стълб в правилната му позиция.

- Ако можете да изброите 5 водещи позитива на метода?

- Можете ли да разкажете малко повече за процеса. Какво е добре да знаем преди процедурата?

- Процесът за използване на уреда е максимално олекотен, тъй като няма никаква специфика за трениращия. Както при всеки вид спорт, добре е минимум половин-един час преди това да сте се хранили. Не е нужно да имате специален костюм или специални обувки. Идвате с удобни за спорт дрехи. На уреда се тренира бос или със спортни обувки. Желателно е да пиете преди и след тренировката вода.

- Предлагате ли изготвяне на тренировъчни програми?

- Целта е, когато дойде човек, който желае да тренира, да бъде изготвен индивидуален протокол от следващи тренировки, който да доведе до резултата, който той желае. Абсолютно персонално се работи с всеки, но след като се направи предварителна консултация - какви са неговите нужди и цели, какво е правил досега и какво иска да постигне.

- Можете ли да ни дадете конкретен пример за постигнати резултати на дадено лице в практиката Ви?

- Първо мога да ви дам личен пример. На 1 януари реших да направя 6 последователни тренировки в рамките на 2 седмици. Аз съм човек, който по принцип не спортува, а проблемната ми зона е коремът. Реших да използвам платформата, за да видя какви ще са резултатите. До 15 януари, когато бях направила 6 тренировки, резултатът беше - 4,5 см по-малко от талията, като съм не съм имала промяна в режим на хранене. За две седмици получих резултат, който преди съм получавала за 3 месеца.

Методът започва да черпи енергия от излишъците. Проблемната зона е тази, която започва да си тръгва първа. Детето на колежка, което е на 14 години, има гръбначно изкривяване следствие от години работа с музикален инструмент. Само след две тренировки веднъж седмично гръбначният стълб видимо се възстановява в правилна позиция. Трудно може да се направи аналог с друг вид тренировки, особено за такова кратко време.

 

Нов тип тренировка успява за 20 минути да замести 50 минути бягане, 40 лицеви опори и 100 коремни преси - 2
 
 
 
 
Нов тип тренировка успява за 20 минути да замести 50 минути бягане, 40 лицеви опори и 100 коремни преси - 3
 
 

Полезен е за хора с всякаква двигателна култура;

Може да се използва от деца или тийнейджъри. Има само ползи за човешкото тяло;

Само с 20 минути в контролирана среда, ние постигаме мобилизация на цялото тяло, за която обикновено би ни бил нужен цял ден, например планински преход;

За кратко време имаме възстановяване на гъвкавостта, работа върху здравословните проблеми, оформяне и стягане на цялото тяло, дренаж и интензивна работа върху проблемни зони и целулит, продължително изгаряне на калории;

Тренировката е бърза и с 2 или 3 тренировки в седмицата, можем да постигнем резултати, които правим за месец и половина във фитнеса.

 

Станете почитател на Класа