Вицепрезидентът на САЩ: Заставаме на страната на Украйна не от милосърдие - това е в наш стратегически интерес

Вицепрезидентът на САЩ: Заставаме на страната на Украйна не от милосърдие - това е в наш стратегически интерес
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.06.2024
  • Share:

Замразяването на конфликта в Украйна не е отговор, а рецепта за бъдещи войни на агресия, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайенна срещата на върха за Украйна в швейцарския курорт Бюргенщок, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Замразяването на конфликта днес, когато чужди войски окупират украинска земя, не е отговор. Това е рецепта за бъдещи войни на агресия", каза тя в речта си.

"Вместо това трябва да подкрепим всеобхватен, справедлив и устойчив мир за Украйна. Такъв, който възстановява суверенитета на Украйна и нейната териториална цялост", добави Фон дер Лайен.

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис от своя страна също отхвърли условията на руския президентВладимир Путинза мирни преговори с Украйна и ги нарече абсурдни, предаде ДПА.

"Трябва да говорим истината. Той не призовава към преговори, а към капитулация", заяви Харис на мирната конференция в Швейцария. "Америка застава на страната на Украйна не от милосърдие, а защото това е в наш стратегически интерес", добави тя.

Станете почитател на Класа