Медведчук: Престъпната глутница на Зеленски отдавна не представлява украинския народ

Медведчук: Престъпната глутница на Зеленски отдавна не представлява украинския народ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.06.2024
  • Share:

Върховната Рада няма да противоречи на линията на украинския лидер Владимир Зеленски относно мирните предложения на руския президент Владимир Путин. Това заяви в интервю за ТАСС ръководителят на движението "Другата Украйна", бивш лидер на забранената в Украйна партия "Опозиционна платформа - За живот" Виктор Медведчук.

"Върховната Рада на Украйна отдавна не представлява интересите на украинците. Те са изцяло под външния контрол на колективния Запад и престъпната глутница на нелегитимния Зеленски. Затова не можем да очакваме от тях никакви действия в интерес на украинците, отдавна не са представители на украинския народ“, отбеляза Медведчук.

Според него последните социологически проучвания показват, че рейтингът на Радата е паднал „под перваза“. „И как би могло да бъде иначе, щом днес тя обединява представители на остатъците от зелените мръсници на Зеленски и присъединилите се към тях предатели на интересите на своите избиратели. Самият факт, че те в нарушение на Конституцията на Украйна не свикаха президентски избори в страната, говори за техния антинароден и престъпен характер“, добави политикът.

В същото време мирното предложение на Путин, според Медведчук, се превърна в знаково събитие и вече промени ситуацията около украинския конфликт. „Можем да кажем, че това е последният пирон в ковчега на така наречената мирна формула на Зеленски, която по същество е ултиматум на колективния Запад. Путин показа, че не може да се говори с него под формата на подобни ултиматуми и отново предложи да се изгради нова система за сигурност, като се вземат предвид интересите на всички страни, а не само на „златния милиард“, заключи Медведчук.

Преди това Путин направи нови мирни предложения за разрешаване на конфликта в Украйна, предвиждащи признаване на статута на Крим, ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област като региони на Русия, свободен статут на Украйна, нейната демилитаризация и денацификация, премахване на антируските санкции. Тази инициатива беше отхвърлена в Киев.

 

Станете почитател на Класа