Задържани са над 20 човека, замесени в терористичната атака в «Крокус»

Задържани са над 20 човека, замесени в терористичната атака в «Крокус»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.05.2024
  • Share:

Повече от 20 човека са задържани във връзка с терористичната атака в «Крокус Сити Хол», съобщи директорът на ФСБ на РФ Александър Бортников на заседание на Съвета на ръководителите на службите за сигурност и специалните служби на страните от ОНД в Бишкек.

 

 

Задържани са над 20 човека, замесени в терористичната атака в "Крокус"

 

 

„Понастоящем установяваме целия кръг от лица, замесени в престъплението, вече са задържани над 20 лица, включително преките извършители и съучастници“, каза той.

Според главата на ФСБ двама от четиримата участници в атентата са пристигнали в Русия от Турция малко преди нападението. Единият от задържаните е признал, че е пристигнал оттам на 4 март. Според него са му били предложени половин милион рубли за убийството на хората.

В резултат на разследването се изяснило, че подготовката, финансирането, нападението и изтеглянето на терористите са координирани чрез интернет от бойци на групировката «Вилаят Хорасан» от афганистанско-пакистанската зона, добави Бортников.

„В края на атаката терористите получили категорична заповед да се придвижат към украинската граница, където от тази страна бил подготвен „прозорец“, каза той.

Директорът на ФСБ подчерта, че вече може да се каже с увереност, че украинското военно разузнаване има пряко отношение към терористичната атака.

К.К

Станете почитател на Класа