Експерт прогнозира завръщане на Русия към старата стратегия в Украйна

Експерт прогнозира завръщане на Русия към старата стратегия в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.05.2024
  • Share:

Руснаците ще се върнат към старата стратегия на фронта, когато разберат, че планът им в Харковския плацдарм се проваля. Това заяви военният експерт, полковник от запаса от Въоръжените сили на Украйна Петър Черник пред "24 канал“.

Според военния експерт връщане към старата стратегия е достигане до административните граници на Донецка и Луганска област.

"Сега най-важното: противникът нито във военно-технологичен, нито в оперативно-стратегически, нито в тактически смисъл не може да ни изненада с нещо. За мен, като за човек, който се занимава с военни дела - в този момент всичко е съвсем очаквано, не виждам нищо толкова изненадващо от тяхна страна, че да е феноменално ново“, отбеляза военният експерт, пише "Фокус".

Черник отбеляза, че руската армия може да реши да започне въздушно нападение, но такъв сценарий е "от света на фантазията“.

"Но може да е добре, че биха искали да извършат такова самоубийство, все пак това може да се направи само на Ил-78 - огромна машина, дълга повече от 40 метра и много тежка мишена за нашите системи за противовъздушна отбрана“, добави Черник.

За да стигнат до границата на Харков, която е около 30 километра, ви трябват поне 100 хиляди руски бойци. Освен това трябва да се разбере, че благодарение на касетъчните боеприпаси ВСУ значително са увеличили унищожаването на живата сила на противника.

"През изминалата седмица е поставен абсолютен рекорд за тази война - 9660 души са напуснали окончателно и безвъзвратно. Тази тенденция ще се увеличава с темповете, с които те водят войната, те могат да заменят до 30-35 хиляди на месец. За да се събере една голяма група със 150 хиляди бойци, трябва да вдигнем мобилизационната летва до 40-50 хиляди на месец“, добави експертът.

Станете почитател на Класа