«Кървава задънена улица»

«Кървава задънена улица»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.11.2023
  • Share:

SFR: Украйна я заплашва борба на изтощение и лош край

 

 

"Кървава задънена улица"

 

Развръзката на събитията в Украйна предрича лош край, тъй като бойните действия преминават в позиционна конфронтация, а съюзниците постепенно съкращават помощта за Киев, пише SRF.

«И двете страни са се окопали и са изградили мощни защитни съоръжения. Освен това и двете страни постоянно държат във въздуха безпилотни самолети, което им позволява да виждат всяко движение на противника», посочва изданието.

В същото време украинската армия е напълно зависима от чуждестранните оръжия, така че конфликтът скоро може да се превърне в борба на изтощение, за да се види кой пръв ще остане без оръжие, се казва в статията.

Авторът също не вижда перспективи за започване на преговори.

Позицията на Украйна продължава да бъде следната: президентът Владимир Зеленски иска да „върне“ всички нейни територии, продължава авторът.

По-специално, Киев твърди, че всяка пауза ще бъде използвана от Русия за превъоръжаване и последващо нападение.

Москва няма да се откаже от целите на спецоперацията. Следователно не е възможен компромис, заключава SRF.

Тази седмица главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни в статия за списание The Economist призна, че ситуацията на фронта е стигнала до задънена улица.

Той отбеляза, че не се надява на пробив, въпреки че „според учебниците на НАТО“ украинските въоръжени сили вече е трябвало да „воюват“ в Крим.

Както отбеляза по-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки думите на Залужни, спецоперацията по защита на Донбас продължава последователно и всички нейни цели ще бъдат постигнати.

От Кремъл заявиха още, че колкото по-скоро Киев осъзнае, че няма изгледи за победа на бойното поле, толкова по-скоро ще се разреши ситуацията и толкова по-бързо ще се открият някои перспективи.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа