Говорителят на Кремъл за бъдещето на силна Русия

Говорителят на Кремъл за бъдещето на силна Русия
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    06.11.2023
  • Share:

Успехът на растежа на Русия, отговорът на беззаконието на експанзията на Запада и зависимостта на режима в Киев, който се подготвя за „тежки времена", бяха сред ключовите изявления на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков в Деня на националното единство.
Говорителят на Кремъл говори на образователния маратон "Знание" в кулоарите на Международното изложение RUSSIA EXPO, открито във ВДНХ (Изложбата за постиженията на националната икономика), а също така отговори на въпроси на публиката. Ето основните моменти от речта му:
Успехите и перспективите на Русия
„Бъдещето на Русия никога няма да бъде лесно, но ще бъде бъдеще на много силна, самостоятелна, независима, самоуверена, модерна и богата страна. Русия е могъща държава, която демонстрира силата си и всеки ден добавя нови елементи към нея".
„Руската икономика се очаква да нарасне с 2,8% до края на годината, което е огромен и неочакван резултат дори за правителството. Руската икономика „на парцали" е само във въображението на американските власти, в действителността това не е вярно. Всички региони работят енергично върху собствения си напредък в широк спектър от области като промишленост, култура и образование".
„Донецката и Луганската народни републики, както и Запорожката и Херсонската области се интегрират в Русия с бързи темпове: по отношение на икономиката, образованието, културата, финансите и сигурността регионите бързо се интегрират в страната".
Отговор на западната провокация
„Първоначално Русия направи много грешки, очаквайки равноправно партньорство със Запада и беше доста тормозена в света. Преди бяхме твърде слаби, за да предадем истината, не бяхме съвсем убедителни, тъй като лъжите, които доминираха, заглушиха нашата истина".
„Преживяхме период на така наречения „романтизъм", когато ни се струваше, че всички искат да се сприятеляват с нас – и американците, и европейците, и британците – и че те ще бъдат наши приятели. Струваше ни се, че когато техните оръдия с танкове и ракети се приближаваха към нас, това беше просто поради страстното им желание да бъдат наши приятели. Много грешахме. И може би трябваше решително да възразим срещу това. Но сега го направихме ясно и сега всички осъзнават, че когато сме поставени в опасност, ще се борим с нея."
„Русия предупреди НАТО, че няма да толерира разширяването му и изграждането на военна инфраструктура близо до руските граници, но след осмата вълна на разширяване ситуацията стана неприемлива. НАТО винаги ще остане "оръжие за конфронтация", а не инструмент за мир. Отговорът на Русия на провокационните действия на Запада е пропорционален на това как нараства беззаконието от страна на колективния Запад".
Мрачни перспективи за Киев
„Украйна увери Запада, че Русия може да бъде победена на бойното поле, но сега е очевидно, че това е невъзможно".
„Украйна е нещастна страна, тъй като друга държава мисли какво правителство трябва да има и тя плаща като в такси, за да може такова правителство да дойде на власт. Киев се готви за тежки времена, тъй като на фона на кризата в Близкия изток приоритетите се променят, очевидно режимът в Киев вече не може да използва своя зависим подход и повече няма да може да доминира на световната арена със своята зависимост."
„Западните столици започват да се чудят дали да финансират Украйна в бъдеще и тук се оказаха в момент на дисонанс".
„Русия не започна войната с Украйна, за която е отговорен киевският режим, тя й слага край и това е концептуална истина, която всички ние трябва да предадем както у нас, така и на всички наши приятели и по света."
„Киевските престъпници ще бъдат изправени пред правосъдието, което заслужават, и ще го излежат където трябва".
Източник: ТАСС, превод: Ш.Меламед

Станете почитател на Класа