Владимир Путин: Оправданието на нацизма води към трагични последствия

Владимир Путин: Оправданието на нацизма води към трагични последствия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.10.2023
  • Share:

Оправдаването на нацизма води до пагубни последици за милиони хора, затова е необходимо да се противопоставяме на всякакви опити за преразглеждане на приноса на страната ни към великата Победа. Това заяви днес, 24 октомври, руският президент Владимир Путин в приветствието си към участниците в международния научно-практически форум

 

„Без давност. Нацистките престъпления срещу човечеството: история и съвременност.»

 

Владимир Путин: Оправданието на нацизма води към трагични последствия

 

Форумът беше открит в Светлогорск, Калининградска област. Приветствието на президента на Русия беше прочетено от ръководителя на администрацията на руския президент за обществени проекти Сергей Новиков.

„Виждаме до какви трагични, разрушителни последици за милиони хора води директното фалшифициране на историята и оправдаването на нацистките престъпници и техните съучастници“, се казва в текста.
„И затова трябва твърдо и последователно да защитаваме истината за Великата отечествена война и да се противопоставяме на всякакви опити за преразглеждане на приноса на страната ни във Великата Победа.

Основна тема на форума ще бъде изработването на консолидирана позиция за осъждането на нацизма в историческа ретроспекция и противодействието му в съвременния свят, разчитайки на научния и правен потенциал на проекта „Без давност“.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа