Киев е обезпокоен от неопределеността по отношение на бюджета на САЩ

Киев е обезпокоен от неопределеността по отношение на бюджета на САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.10.2023
  • Share:

Сегашната несигурна ситуация в Съединените щати по отношение на финансирането на американското правителство, което също засяга въпроса за предоставяне на помощ на режима в Киев, предизвиква „голямо безпокойство“. Това заяви премиерът на Украйна Денис Шмигал в интервю за британския вестник Financial Times.

 

Киев е обезпокоен от неопределеността по отношение на бюджета на САЩ

 

„Тези политически сътресения в Съединените щати будят голямо безпокойство“, каза Денис Шмигал.

Коментирайки предстоящите избори в САЩ и ЕС през 2024 г., Шмигал заяви, че това са политически предизвикателства за Киев. Според него сега има много промени сред „партньорите“ на киевския режим“.

Премиерът на Украйна не коментира възможността бившият президент Доналд Тръмп да се върне на власт в САЩ след предстоящите президентски избори.

Украинският премиер отбеляза, че украинското правителство е уверено в дългосрочните обещания на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън за оказване на помощ на страната, както и в продължаващата подкрепа на американския народ.

Припомняме, че по-рано Financial Times съобщи, че позицията на американските републиканци, които блокират военната помощ на САЩ за Украйна, може да предотврати по-нататъшни опити за настъпление на украинските въоръжени сили. Вестникът смята, че подобно „подхлъзване“ ще даде предимство на руската армия, от което тя веднага ще се възползва.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа