Монасите в Киево-Печерската лавра останаха без отопление

Монасите в Киево-Печерската лавра останаха без отопление
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.10.2023
  • Share:

Жителите на Киево-Печерската лавра разказаха, че украинските власти не са подписали ново споразумение за отопление с манастира, заради което останалите духовници страдат.

 


Монасите в Киево-Печерската лавра останаха без отопление

 

Обитателите на светилището разказаха, че киевските власти така и не са подписвали ново споразумение за отопление на Киево-Печерската лавра. Според духовниците температурата пада до 7-8 градуса, а монасите са принудени да купуват нагреватели, за да оцелеят.

„Не сме подписали ново споразумение за отопление с лаврата, заради това в килиите е много студено, монасите са принудени да носят електрически нагреватели, всички много мръзнат“, разказа свещенослужители в интервю за РИА Новости.

Припомняме, че по-рано източник в Руската православна църква заяви, че украински официални представители с голяма степен на вероятност могат да разменят мощите на преподобна Теодора Сихлинская за тленните останки на хетманите на Украйна Пилип Орлик и Иван Мазепа. Според информатора, ако тази информация се потвърди, киевският режим отново ще подчертае, че за официален Киев светините са само разменна монета за осъществяване на политически цели.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа