Путин за конфликта Хамас – Израел: Оставете децата и жените на мира. Това се отнася и за двете страни

Путин за конфликта Хамас – Израел: Оставете децата и жените на мира. Това се отнася и за двете страни
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.10.2023
  • Share:

По време на Руската енерийна седмица, президентат Владимир Путин бе попитан за конфликта между Израел и Хамас.

Акценти от отговора му:

Когато е било взето решението за създаване на държавата Израел, успоредно с това е било взето и решение за създаване на втора държава. Става въпрос за създаването на две независими суверенни държави: Израел и Палестина.

 

 

 

Както знаем, Израел беше създадена, но Палестина, като независима, суверенна държава, не беше създадена, това не се случи поради различни обстоятелства. Сега няма да навлизам в подробности. Освен това част от земята, която палестинците винаги са смятали за изконно палестинска, е заета от Израел. По различно време и по различни начини, но най-вече, разбира се, с военна сила.

Но какъв е проблемът днес? Бяха създадени механизми за уреждане, но САЩ пренебрегнаха тези механизми и решиха да регулират всичко сами, не използваха тези механизми. През последните години вниманието беше насочено към задоволяване на материалните нужди на населението, живеещо в палестинските територии. По същество те се опитаха да заменят решаването на основните политически проблеми с някакви материални подаяния.

Разбира се, това е много важно за хората, които имат нисък стандарт на живот. Важно е да се решат икономическите въпроси, но ние винаги сме казвали, че това няма да е достатъчно. Без решаването на основните политически въпроси, основният от които е създаването на суверенна палестинска държава със столица Йерусалим, е невъзможно да се реши целият проблем.

Въпреки всичко именно това беше заложено на карта. В допълнение, политиката на заселване, редица други компоненти доведоха в крайна сметка до този взрив от насилие.

За боевете между Хамас и Израел

Това, което се случва, е ужасно. Разбираме, че и от двете страни има много ожесточение. Но независимо от степента на ожесточение и от двете страни, все пак трябва да се стремим да сведем до минимум или до нула загубите сред цивилното население, сред жените, децата, възрастните хора.

Ако мъжете са решили да се бият помежду си, нека се бият помежду си. Оставете децата и жените на мира. Това се отнася и за двете страни. Дали обаче ситуацията ще се успокои по някакъв начин в близко бъдеще, не е известно, но трябва да се стремим към това, защото разширяването на зоната на конфликта може да доведе до тежки последици.

Станете почитател на Класа