Ивицата Газа вече е без електричество

Ивицата Газа вече е без електричество
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.10.2023
  • Share:

Ивицата Газа вече остана без какъвто и да е източник на електричество, след като свърши горивото в единствената централа на територията.

 

 

 Без ток болниците трябва да разчитат на генераторите си за спешни случаи. Те обаче ще са достатъчни само за 2 до 4 дни, предава „Ал Джазира“.

Няма да има и течаща вода, нито работещи асансьори в сградите. Още тази нощ в Газа ще настъпи пълен мрак. Няма как жителите да зареждат телефоните си, нито да гледат телевизия, за да се информират за случващото се.

Цивилните жители на Газа по същество са подложени на"колективно наказание", както казват хуманитарните организации, помагащи на палестинците.

В интервю за Би Би Си представителят на Норвежкия съвет за бежанците в Ивицата Газа Хозаифа Язиджи подчерта, чецивилни не трябва да стават мишена при никакви обстоятелства.

"Поглеждам през прозореца и хората просто тичат по улиците на Газа и не знаят накъде да отидат. Няма надежда", каза Хозаифа Язиджи, отбелязвайки, чежителите на Газа нямат подслон и не могат да избягат никъде.

Станете почитател на Класа