Палестинците имат нужда от свой дом-нужно е създаване на палестинска държава

Палестинците имат нужда от свой дом-нужно е създаване на палестинска държава
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.10.2023
  • Share:

Израел продължава безжалосто да нанася удари по ивицата Газа, като дори вече използва и боеприпаси с бял фосфор, които са забранени.
Палестински медии публикуват кадри от които побиват тръпки, израелските сили извършват истински геноцид без да щадят мирното население.

 

 

Палестинците имат нужда от свой дом-нужно е създаване на палестинска държава

 

Коментирайки рязкото изостряне на израело-палестинския конфликт президентът на Русия отбеляза, че това е ярък пример за провала на политиката на САЩ в Близкия Изток. Владимир Путин отбеляза, че е необходимо е да се реши въпросът за създаването на суверенна палестинска държава, за да се разреши конфликтът между Израел и Палестина по време на преговори с премиера на Ирак.

За разрешаване на палестинско-израелския конфликт е необходимо да се изпълнят решенията на Съвета за сигурност на ООН за създаване на независима суверенна палестинска държава.

Разбира се, вашето посещение в Русия протича на фона на кризи: украинската криза продължава и, за съжаление, виждаме рязко влошаване на ситуацията в Близкия изток. Мисля, че мнозина ще се съгласят с мен, че това е ярък пример за провала на политиката на Съединените щати в Близкия изток, които се опитаха да монополизират урегулирането, но, за съжаление, не се интересуваха от намирането на компромиси, приемливи и за двете страни , а напротив, представянето на свои собствени идеи за това как трябва да стане това оказва натиск и върху двете страни, и именно и върху двете: първо върху едната, после върху другата. Но всеки път — без да се вземат предвид основните интереси на палестинския народ, като се има предвид, на първо място, необходимостта от изпълнение на решението на Съвета за сигурност на ООН за създаването на независима, суверенна палестинска държава.

Но така или иначе, каквото и да се случи там… Познавам вашата позиция, уважаеми г-н министър-председател, и нашата позиция е, че щетите за мирното население трябва да бъдат минимизирани и сведени до нула и ние призоваваме всички страни във конфликта към това

 

 

A.Z

 

Видео: http://bgr.news-front.su/wp-content/uploads/2023/10/vvp.mp4?_=1

Станете почитател на Класа