Арно Кларсфелд: Истински срам е, че западен парламент аплодира бивш член на Вафен-СС! Без Червената армия повече нямаше да има евреи в Европа

Арно Кларсфелд: Истински срам е, че западен парламент аплодира бивш член на Вафен-СС! Без Червената армия повече нямаше да има евреи в Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.09.2023
  • Share:

"Това, което казвам от самото начало, е, че ако оставим украинците да прославят автори на геноцид като Бандера и други, които имат статуи и улици са наречени на тяхно име в Украйна, то тогава ще стигнем до реабилитация на Хитлер и други, понеже са воювали срещу руснаците. Това, което показа канадският парламент, ръкопляскането на този човек, който се е бил заедно с нацистите, защото кой друг може да е воювал срещу руснаците, аплодирането на този човек, понеже е воювал срещу руснаците, означава, че врагът вече не са нацистите, врагът са руснаците. Ще припомня все пак, че без Червената армия нямаше да има повече евреи в Европа и аз нямаше да съм тук, за да разговарям с вас". Това казва Арно Кларсфелд, френско-израелски адвокат, приятел на Антъни Блинкен, син на Беате и Серж Кларсфелд, ловци на нацисти, разкрили местонахождението на Клаус Барби в Боливия, наред с други, в интервю за Андре Беркоф по френското радио "Сюд".

- Преди два дни в Канада целият канадски парламент стана на крака, за да аплодира един 98-годишен ветеран. Знаете, че украинският президент Володимир Зеленски посети Джъстин Трюдо. След речта на Зеленски и речта на Трюдо се изправи някой си Ярослав Хунка. Той беше поздравен от трибуната от председателя на Камарата на общините като канадско-украински герой от войната. Ето каква каза председателят на Камарата: “Днес с нас в залата е един украинско-канадски ветеран от Втората световна война, който се е бил за независимостта на Украйна срещу руснаците и днес продължава да подкрепя войските, дори на своите 98 години”. Имаше бурни възгласи, аплодисменти със ставане на крака: очевидно Украйна срещу Русия. Само че, и това не беше казано, този Ярослав Хунка е бил част от Вафен-СС на Бандера по време на войната през 1940-1945 г. През 1943-1944 г. той е бил много млад, но това е проверено. Той не е бил част от Вермахта, а от Вафен-СС. Изумителното е, че никой в едно избрано, официално Народно събрание, с президенти, които знаят кого посрещат, никой не се е осведомил за миналото на този господин. След това имаше лавина от извинения. С нас е Арно Кларсфелд. Добър ден!

- Добър ден!

- Вие доста смело заехте позиция за онова, което се говореше, за отричането на всякаква връзка между определени батальони от типа на “Азов” и определена националсоциалистическа идеология. А после видяхме един 98-годишен човек, напуснал Украйна и заминал за Канада много отдавна, и научихме, че той е бил част от Вафен-СС. Какво мислите за всичко това?

- Очевидно аз, както и повечето евреи, сме възмутени, че бивш член на Вафен-СС получава овации в един западен парламент. Това е истински срам! Ще кажат, че не са знаели, че е бил от Вафен-СС. Но вие самият казахте, че председателят на Камарата на представителите е заявил, че той се е борил срещу руснаците през Втората световна война. Кой се бореше по онова време срещу руснаците, ако не нацистите и привържениците им, които бяха нацисти, украинските националисти? Значи или лъже, или наистина са глупави. Днес казват, че това е било недоразумение и аз наистина искам да вярвам, че е така. Бяха поднесени извинения, но това е истински срам! И забелязвам също, че освен вас, никой друг не зададе въпроси, нямаше съобщение на Агенция “Франс прес”, следователно има желание това да се скрие от хората на Запад.

 

Това, което казвам от самото начало, е, че ако оставим украинците да прославят автори на геноцид като Бандера и други, които имат статуи и улици са наречени на тяхно име в Украйна, то тогава ще стигнем до реабилитация на Хитлер и други, понеже са воювали срещу руснаците. Това, което показа канадският парламент, ръкопляскането на този човек, който се е бил заедно с нацистите, защото кой друг може да е воювал срещу руснаците, аплодирането на този човек, понеже е воювал срещу руснаците, означава, че врагът вече не са нацистите, врагът са руснаците. Ще припомня все пак, че без Червената армия нямаше да има повече евреи в Европа и аз нямаше да съм тук, за да разговарям с вас.

- И без руснаците може би във Франция щяхме да говорим на немски. Трябва все пак да го кажем, без да взимаме страна за онова, което се случва днес в Украйна. Благодаря, Арно Кларфелд! Наистина това, че човек е против руската инвазия, не означава…

- Трябва да се осъди руската инвазия, Путин нямаше нужда от нея, но трябва да казваме нещата такива, каквито са, да възстановим историческата истина и да не се опитваме да я замитаме под килима.

- Именно. Благодаря, Арно Кларсфелд!

Превод от френски: Галя Дачкова

Станете почитател на Класа