Севернокорейска армия на украинската граница

Севернокорейска армия на украинската граница
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.09.2023
  • Share:

Президентът на Руската федерация Владимир Путин може да поиска севернокорейски войници да бъдат разположени на руско-украинската граница.

 

 

 

„Путин иска Северна Корея да достави боеприпаси, противотанкови артилерийски снаряди и вероятно жива сила – тоест севернокорейски войници, които ще бъдат разположени в граничната зона между Русия и Украйна“, каза специалистът по Северна Корея Сон Юн Ли пред Sky News, предаде агенция УНИАН.

В същото време той цитира няколко точки, потвърждаващи предположението му. „Хиляди севернокорейски работници все още са в Русия въпреки резолюцията на ООН за сигурността от декември 2017 г., която Русия подписа, призоваваща всички държави-членки на ООН да изпратят принудително обратно в Северна Корея всички работници, работещи в чужбина. Сега Русия се нуждае от повече жива сила, предвид големите загуби и жертви, които понесе в тази война“, отбеляза експертът.

Освен това той припомни, че лидерът на Северна Корея не проявява особено уважение към човешкия живот или живота на своя народ. Според него в преговорите между Путин и Ким Чен Ун има утилитарен, прагматичен аспект.

Ли също така припомни, че Северна Корея има оръжейни запаси, които страната може да предостави на Русия, така че и двете страни ще гледат на тази среща като на техен „национален интерес“. Експертът отбеляза, че Ким е посетил Путин, защото „се стреми да получи по-напреднали военни технологии от Русия“.

Бившият украински външен министър Павло Климкин коментира пред УНИАН, че Северна Корея ще предостави оръжия на Русия срещу технологии, но и храна. Както е известно, цялата икономика на Северна Корея е насочена към военната индустрия, заради което населението мизерства с нисък стандарт на живот, особено ако се сравни с Южна Корея. Климкин посочи още, че вече много севернокорейци са отишли да работят в Русия, където има недостиг на работна ръка. Възможно е дори да не бъдат изпратени на фронта като част от руската армия, то да се включат в частни военни компании, като тази на убития Пригожин. Както е известно, частните армии вече са изцяло под шапката на путинския режим.

Станете почитател на Класа