Украйна: Изказванията на Путин са израз на дълбоко вкоренения антисемитизъм у руския елит

Украйна: Изказванията на Путин са израз на дълбоко вкоренения антисемитизъм у руския елит
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.09.2023
  • Share:

Външното министерство на Украйна заяви, че диктаторът на Кремъл - Владимир Путин, е обсебен от произхода на украинския президент, което показва неговия "дълбоко вкоренен антисемитизъм".

 

 

Реакцията от Украйна на думите на Владимир Путин за еврейския произход на президента, който обаче прикривал прославянето на нацизма, не закъсня.

С пост във "Фейсбук" реагира говорителят на Външно министерство на Украйна - Олег Николенко.

"Хроничната фиксация на Путин върху етническия произход на украинския президент е израз на дълбоко вкоренения антисемитизъм у руския елит", написа Николенко.

Той призова света решително да осъди антисемитското изказвана на руския президент. В съвременния свят не бива да има място за никаква омраза, основана на етнически признак.

"Путин живее в собствения си балон и е напълно некомпетентен", коментира и Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, думите на Путин.

"Думите му са още едно потвърждение, че руският президент живее в свой собствен свят, в изкуствен балон, изолиран от реалността. Това означава, че той е напълно недееспособен и е невъзможно да се преговаря с него", написа Подоляк в мрежата X (бившия Twitter).

Руският президент Путин заяви по-рано днес пред журналисти, че украинският президент Володимир Зеленски е етнически евреин, "поставен от западни куратори", който "прикрива прославянето на нацизма", предаде news.bg.

 

Станете почитател на Класа