В Киев роднините на безследно изчезналите войници излязоха на протест

В Киев роднините на безследно изчезналите войници излязоха на протест
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.09.2023
  • Share:

Роднини на изчезналите и пленени украински войници организираха митинг на Площада на независимостта в Киев. Това съобщи изданието «Обществено».

 

 

В Киев роднините на безследно изчезналите войници излязоха на протест

 

В Киев се провежда митинг на украински граждани, чиито роднини са изчезнали на фронта или са били заловени по време на служба във въоръжените сили на Украйна.

„Роднини на изчезналите и пленени военни се събраха в центъра на Киев“, съобщава изданието «Общественное» в телеграм.

Според данни на изданието протестиращите са разпънали голям брой знамена и плакати с имената на различни бригади. Протестиращите настояват властите да намерят и върнат близките им. Те отбелязват, че има все повече военнопленници и изчезнали.

„По-малкият брат все още не знае, че татко му е изчезнал. Казваме, че няма връзка. Много е трудно, когато не знаеш какво се случва“, каза пред изданието един от участниците в митинга.

Последният обмен на военнопленни между Украйна и Русия се състоя на 6 юли. Тогава руското министерство на отбраната съобщи за освобождаването на 45 военнослужещи.

Припомняме, по-рано в украинския Луцк се проведе спонтанен митинг. Украинските жени поискаха да им кажат какво се е случило с войниците, защо нищо не се знае за съдбата им и молят да им дадат телата на загиналите за да ги изпратят в последния им път.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа