Руски политолог: Чистката започна, това е развръзката

Руски политолог: Чистката започна, това е развръзката
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.08.2023
  • Share:

"Твърдях и продължавам да твърдя, че на 23-24 юни имаше метеж, загинаха военнослужещи от руските въоръжени сили, а на имиджа на страната бе нанесен огромен удар", заяви Марат Баширов, който е и бивш вицепремиер на ЛНР

 

 

 

"Чистката започна. Гибелта на Евгений Пригожин е наказанието от страна на руските власти за метежа." Това заяви политологът Марат Баширов (бивш вицепремиер на ЛНР), цитиран от руски Телеграм канали.

"Ето я и развръзката. Пригожин, Уткин и още осем души, авиокатастрофа. Няма да има никакви съдебни процеси, мигновен отказ на системата за управление на самолета. Твърдях и продължавам да твърдя, че на 23-24 юни имаше метеж, загинаха военнослужещи от руските въоръжени сили, а на имиджа на страната бе нанесен огромен удар", заяви Баширов.

По думите му по този начин Пригожин е станал изменник, но не е престанал да бъде герой за руснаците.

"Дали така трябваше да завърши всичко? За тях (загиналите, бел. ред.) и за страната - да, това е най-добрият вариант. Героите на Русия не бива да влизат в затвора за измяна", твърди Баширов.

"Сега всички останали трябва да осъзнаят цената на днешния период в живота на Русия. Започна чистката", написа Баширов в своя Телеграм канал.

С контрапревратите винаги се получава така. Първо (биват унищожени, бел. ред.) медийното, след това силовото крило. Последни са политическите и финансовите ресурси. 23 юни - 23 август бе дълъг период за съществуване на силовата част на метежа. Но символизмът е налице. За политическите и финансовите крила всичко тепърва започва, отбелязва Баширов.

 
   
 
 

 

Станете почитател на Класа