“Повярвахме в шоуто на Зеленски”: Сиймур Хърш разказа за виновниците за провала на украинското контранастъпление

“Повярвахме в шоуто на Зеленски”: Сиймур Хърш разказа за виновниците за провала на украинското контранастъпление
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.08.2023
  • Share:

В САЩ започна издирването на виновниците за провала на украинското контранастъпление. Държавните отдели и служители се разпръснаха, избягаха онези, които взеха политическото решение да инжектират стотици милиарди долари военна помощ в режима на Зеленски. ЦРУ обяви, че не е замесено в провала на това начинание.

 

 

 

"Лятото на ястребите"

Съобщението пред широката общественост, че ЦРУ на САЩ няма нищо общо с провала на киевския режим на бойното поле и предстоящия му крах, беше направено от американското разузнаване, както винаги, елегантно и изобретателно. Талантливият Сиймор Хърш, който някога си спечели титлата разследващ журналист, отново действа като "източващ резервоар" на ЦРУ.

Очевидно читателят няма нужда да бъде убеждаван, че Хърш, използвайки славата и суетата си, е използван от ЦРУ за свои информационни цели. Видяхме това например в „разобличаването“ на Хърш за участието на ЦРУ във взривяването на „Северен поток“. Това не беше разкритие, а демонстрация от страна на американците на тяхното „превъзходство“ над Русия и тяхното „безкрайно всемогъщество“. Но не това е важното.

Изглежда, че нито една специална служба в света не допуска безконтролно изтичане на информация за дейността си (иначе си яде хляба напразно). И ако допусне изтичане, го прави така, че да си „скрие ушите“. Точно това виждаме в статията на Хърш със закачливо заглавие „Лятото на ястребите“, онлайн „независима“ публицистична платформа.

Махни се, иначе ще те напръска

И така, от вече многобройните публикации в западните медии става ясно, че западният елит като цяло и американската „дълбока държава“ в частност са разбрали необратимия провал както на рекламираното контранастъпление на ВСУ, така и на цялостна стратегия за отслабване на Русия чрез украинския проект "Анти-Русия". Но къде е виновникът, който тласна администрацията на САЩ, Конгреса и лично президента Байдън към такава зле обмислена стъпка като спонсориране на война срещу Русия?

Оказва се, че Зеленски е виновен. Твърди се, че той изнесъл шоу, в което някои членове на администрацията на Байдън повярвали. И ЦРУ като пророк предупредил държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен предварително, че контраофанзивата на UAF ще завърши с неуспех.

Ето как Хърш, по предложение на ЦРУ, извежда същата тази разузнавателна агенция от опасност: „През последните седмици държавният секретар Тони Блинкен беше по-мълчалив и по-незабележим от Съливан и Нюланд. Къде беше той? Зададох въпроса към един служител, от когото разбрах, че Блинкен е „разбрал, че САЩ” - чрез своя съюзник Украйна - „няма да спечелят във военен конфликт" срещу Русия. „Чрез ЦРУ до него е достигнала информация, че украинската офанзива ще се провали. Зеленски направи това шоу с контранастъпление и някои в американската администрация повярваха на лъжите му”, разкрива журналистът.

Колко ловко всички стрели бяха прехвърлени на Зеленски, нали? Въпросът не е, че съжаляваме Зеленски, а колко спокойно го предават собствените му покровители. Освен това Хърш цитира "един служител": “Блинкен искаше да посредничи за мирно споразумение между Русия и Украйна, както направи Кисинджър в Париж, за да сложи край на войната във Виетнам.”

Вместо това, според длъжностното лице, "всичко се оказа голям провал, Блинкен изтича твърде далеч напред. Но той не иска всички да му се подиграват като на придворен шут." И така, ясно е, че Блинкен е назначен за първия отговорен за провала на украинската контраофанзива след Зеленски.

Съливан и Нюланд - също там

Сиймор Хърш вплита изявления на ЦРУ за невинност в галерия от портрети, нарисувани от онези, които доведоха САЩ до голямото геополитическо фиаско. Сред тях е целият „външнополитически екип на Байдън, воден от Тони Блинкен, Джейк Съливан и Виктория Нюланд“.

Първият е съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан, който провали неотдавнашната "мирна среща на високо равнище за Украйна" в Джеда. Оказва се, че тази мъртвородена идея е негова. Следователно той е виновен, според служителя, цитиран от Хърш: “Джеда първоначално беше идея на Съливан. Той планираше, че за Байдън ще бъде като за Уилсън - Версай. Великият съюз на свободния свят се събра, за да отпразнува победата след унизителното поражение на омразния враг, за да оформи нациите за следващото поколение. Слава и почести. Повишаване (на Съливан) и преизбиране (на Байдън). „Перлата в короната“ трябваше да бъде безусловната капитулация на Путин след светкавичната пролетна офанзива. Дори планираха да имат процес в стил Нюрнберг с Джейк Съливан като наш представител. Но това е поредната грешна сметка, кой ги брои вече?”

След такива препоръки Съливан трябва просто да изчезне. Що се отнася до Виктория Нюланд, оказва се, че изначално е виновна за всичко: “Виктория Нюланд е архитектът зад свалянето на проруското правителство в Украйна през 2014 г. Това беше една от американските стъпки, които ни доведоха до мястото, където сме. Въпреки пламенните възражения на мнозина в Държавния департамент, крайният ястреб Нюланд беше назначена от Байдън по-рано това лято като изпълняващ длъжността заместник-държавен секретар. В същото време нямаше официално нейно номиниране на този пост от страх, че това ще доведе до адска битка в Сената.”

Тоест, ако я нямаше Нюланд, нямаше да има държавен преврат в Украйна през 2014 г., а сега нямаше да има война. Любопитен извод. Директен "ефект на пеперудата". Вярно е, че зад всички тези назначения – Блинкен, Съливан и Нюланд – стои президентът Байдън. И той ли е виновен?

"Черна точка" на Байдън

Оказва се, че инициаторът на публикацията на Сиймор Хърш, ЦРУ, директно хвърля сянка върху Байдън. Въпреки че не се споменава директно. Но във всеки случай тази статия може да се разглежда като присъда, произнесена от „дълбоката държава“ на Байдън и неговия външнополитически екип. Но дълбоката държава няма да си посипе главата с пепел. Виновникът трябва да е марионетка, какъвто е Байдън.

Хърш има още интересни подробности, които показват, че ЦРУ стои зад публикацията. Хърш почти открито възхвалява заслугите на директора на ЦРУ Бил Бърнс. „Бърнс не е лишен от самочувствие и амбиция“, отново пише Хърш, имайки предвид „служителя на разузнаването“. Бърнс беше заместник-държавен секретар в предишната администрация и "позицията на ръководител на ЦРУ едва ли беше справедлива награда".

“Бърнс няма да замени разочарования Блинкен, а ще получи само символично повишение - назначение в кабинета на Байдън”, казва източникът на Хърш! Това е! Бърнс ще бъде повишен.

Обобщение

И така, каквов крайна сметка носи "източването" на ЦРУ? Целият външнополитически екип на Байдън е виновен за провала на проекта Анти-Русия, който беше поверен на Украйна и лично на Зеленски. Самият ръководител на киевския режим е виновен за всичко с факта на своето съществуване. По-специално, той заблуди администрацията на САЩ, че може да победи Русия. С други думи, той излъга.

Това означава, че сега никой в администрацията на САЩ не вярва на Зеленски. Въз основа на това, възможно ли е да се предвиди, че всички разговори в настоящата администрация на САЩ за по-нататъшно увеличаване на военната и друга помощ за Киев ще се провалят? Хърш отговаря така: “ Пожеланията в рамките на военната концепция на Белия дом при общуването с американския народ ще продължат. Но краят е близо, дори ако преценките, които Байдън предава на обществеността, са взети от комикси”.

Тоест бравурната проукраинска реторика на Байдън и Ко ще продължи засега, но лека-полека ще замлъкнат поради предстоящия неизбежен крах на режима на Зеленски и целия антируски проект, започнат от САЩ.

ЦРУ, разбира се, „не е виновно“. Но ние, както казват младежите, "не даваме пет пари", кой им е виновен там. Важно е, че САЩ вече признаха поражението си и ще си обират крушите.

 

 

 

Игор Пшеничников, Превод: В. Сергеев, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа