Die Welt: Молбите на Киев за ракети са признак на безсилие

Die Welt: Молбите на Киев за ракети са признак на безсилие
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.08.2023
  • Share:

Въпреки големите очаквания Киев така и не успя в контранастъплението си, пише Die Welt. В такава тежка ситуация украинските власти вече молят Берлин да им достави крилати ракети Taurus. Но не е нужно човек да е изключителен военен теоретик, за да разбере, че с тяхна помощ Украйна няма да може да си върне териториите. Тези искания са преди всичко просто „признак на безпомощност“, убеден е авторът на статията Жак Шустер.

 

 

Die Welt: Молбите на Киев за ракети са признак на безсилие

 

 

Русия искаше да отслаби НАТО, ЕС и да унищожи Украйна, пише Die Welt.  Западът считаше, че може да използва санкциите, за да постави Москва на колене и да изолира руското правителство. Но Кремъл все още има толкова много контакти по света, че няма нужда да говорим за „обособяване, отделяне и карантина“. Същото важи и за надеждите на Запада за успешно украинско контранастъпление.

Киев и неговите съюзници се надяваха, че войниците от въоръжените сили на Украйна, обучени и въоръжени от американците и европейците, ще могат бързо да постигнат успех, пояснява авторът на статията Жак Шустер.

Но нищо подобно не се случи. Пролетното контранастъпление премина в лятно, а сега и в есенно. Но украинците не могат да продължат напред. А намирайки се в такова положение, Киев сега иска от Берлин крилати ракети Taurus.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа