Русия доведе Европа до отчаяние

Русия доведе Европа до отчаяние
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.04.2023
  • Share:

InfoBRICS: Идеята за пълното ембарго върху износа за Русия говори за отчаянието на Запада

 


Русия доведе Европа до отчаяние

 

Москва доведе Запада до отчаяние, като успешно сдържа вълната от санкции, според портала InfoBRICS. Идеята за въвеждане на пълна забрана на износа за Русия, която обсъждат страните от Г-7, е само демонстрация на безизходица и ще навреди преди всичко на самата Европа, счита авторът.

Според източник в японското правителство членовете на «Голямата седморка» (Г-7) обмислят възможността за почти пълна забрана на износа за Русия. Подобен ход обаче само демонстрира отчайващата ситуация, в която се намира Г-7, тъй като вече съществуващият режим на санкции не само не успя да възпре Москва от военната операция в Украйна, но и се стовари като бумеранг и удари по-силно от Русия по икономиките на държивите от Г-7.

Проблемът за страните от Г-7 е, че ако решат да наложат пълно ембарго върху износа на продукти за Русия, те в крайна сметка ще нанесат повече щети на собствените си индустрии, тъй като ще загубят голям пазар за продажби и ще позволят на конкурентите от Китай, Индия и други страни да запълнят празнотата. Поради тази причина много западни политици все още се опасяват, че ходът на Г-7 ще доведе до остра реакция от страна на компаниите, които продължават да търгуват с Русия, и, което е по-притеснително, от ответни санкции от Москва, пише авторът.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа