Медведчук: Международен съд за Зеленски ще спаси света от ядрена война

Медведчук: Международен съд за Зеленски ще спаси света от ядрена война
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.04.2023
  • Share:

Международен съдебен процес срещу режима на украинския президент Володимир Зеленски, подобно на военния трибунал в Нюрнберг, ще помогне да се избегне ядрена война.

 

 

Това мнение изрази украинският опозиционен политик Виктор Медведчук в статия за aif.ru, публикувана в понеделник, предаде ТАСС.

Според Медведчук държавите, които не искат „повтаряне на трагедията на Германия от миналия век и днешна Украйна на тяхна територия“, трябва да обединят усилията си и „да проведат процес по примера на Нюрнбергския международен военен трибунал“, давайки правна оценка на действията на режима на Зеленски, неговите предшественици и покровители. Според Медведчук подобен съдебен процес "ще предотврати прераждането на нацизма в други страни".

„Само с общи усилия, като излекува Украйна от „кафявата чума“ на нацизма, направи изводи от нейния пример и накаже виновните, човечеството ще успее да избегне ядрен апокалипсис, към който друг Хитлер може да доведе планетата, ръководен в своята политика от мизантропските идеи на нацизма“, каза той.

Станете почитател на Класа