Daily Mail: Русия направи последно предупреждане на Запада

Daily Mail: Русия направи последно предупреждане на Запада
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.04.2023
  • Share:

Daily Mail: Русия предупреди САЩ за готовността си да се противопоставят на „екзистенциалните заплахи“

Руското външно министерство подготви обновена външнополитическа концепция, пише Daily Mail. Това предполага, че в отговор на недружелюбните действия на Запада Русия възнамерява да противодейства на екзистенциалните заплахи и не изключва търсенето на «баланс на интересите» със САЩ.

 

 

Daily Mail: Русия направи последно предупреждане на Запада

 

 

Превод от Daily Mail, Великобритания:

 

Руският външен министър Сергей Лавров представи на президента Владимир Путин обновена външнополитическа концепция. В същото време той заяви, че страната е изправена пред «екзистенциални заплахи» за сигурността и агресивни стъпки от «недружелюбните държави».

Документът от 42 страници очертава промяна във възгледите на Русия за света. По-специално, конфронтацията, която назряваше през последните години и многократно бе озвучена от Путин в отношенията със Запада, най-накрая се укрепи.

Лавров отбеляза, че специалната военна операция в Украйна бележи началото на «революционни промени» в световните дела, което изисква отражение в основния външнополитически документ на Русия.

В речта си на заседанието на Съвета за сигурност на Русия Лавров отбеляза, че новата външнополитическа концепция предполага, че Русия е свободна да предприема както симетрични, така и асиметрични мерки в отговор на неприятелските действия.

Според Лавров западните врагове на Русия се опитват да я отслабят «с всички възможни средства».

Документът, който ще стане фактическо ръководство за руските дипломати, нарича САЩ основна заплаха за международната стабилност и проводник на „антируската линия“. В същото време се отбелязва, че Москва се стреми към «мирно съжителство» и «баланс на интересите» с Вашингтон.

В документа се отбелязва, че Русия има намерението да поддържа „стратегическа стабилност“ със САЩ, позовавайки се на ядрения капацитет на двете държави.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа