САЩ не могат да се противопоставят на Русия и Китай с текущите запаси от оръжия — Foreign Affairs

САЩ не могат да се противопоставят на Русия и Китай с текущите запаси от оръжия — Foreign Affairs
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.04.2023
  • Share:

Военно-промишленият комплекс (ВПК) на Съединените щати изостава значително в необходимото ниво на производство на важни системи за оръжия и боеприпаси. Без спешни мерки САЩ няма да могат да водят продължителна война срещу Русия и Китай. Това съобщава американското списание Foreign Affairs.

 


САЩ не могат да се противопоставят на Русия и Китай с текущите запаси от оръжия - Foreign Affairs

 

 

В материала се отбелязва, че без производството на необходимото количество системи оръжия и боеприпаси Вашингтон рискува да се окаже неподготвен за конфронтация, особено ако Китай бъде наречен сериозна заплаха за националната сигурност на САЩ. Авторът пише, че Вашингтон е предоставил на Киев огромно количество оръжия от различни видове и това е помогнало да се спре руската офанзива. Военната техника обаче излязла изключително скъпо на американците.

Американските оръжия се доставят на режима в Киев, докато армейските складове на САЩ се изпразват и скоро ще има недостиг на боеприпаси, за да се води дълга война срещу Русия и Китай.

За да се избегнат подобни проблеми в бъдеще, е необходима нова стратегия за военно-промишлената база, повече производство на оръжейни системи и боеприпаси, пише авторът. За САЩ е важно да преоценят необходимостта от боеприпаси за сдържане на руско-китайския съюз, отбелязват от изданието.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа