SZ: Най-голямата за 30 години — „предупредителна стачка“ на транспортните работници в Германия

SZ: Най-голямата за 30 години — „предупредителна стачка“ на транспортните работници в Германия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.03.2023
  • Share:

Най-голямата транспортна стачка от 30 години насам се провежда в Германия, съобщава Süddeutsche Zeitung. В нея участват около 30 хиляди служители на железопътния, обществения и въздушния транспорт. В страната не работят летища и жп гари, в резултат на което пострадаха милиони германски граждани. Синдикатите, които призоваха за стачка, настояват за по-високи заплати на работниците.

 


SZ: Най-голямата за 30 години - „предупредителна стачка“ на транспортните работници в Германия

 

Милиони германци бяха засегнати от мащабната «предупредителна стачка» на работниците в железопътния, обществения и въздушния транспорт, призована от профсъюзите Verdi и EVG, според Süddeutsche Zeitung. Според наличната информация в нея са участвали около 30 хиляди служители.

Във връзка със случващото се германската железопътна компания Deutsche Bahn отмени превозите на дълги разстояния. В зависимост от протичането на стачката движението може да бъде частично възстановено следобед. Освен обикновените германци пострадаха и хиляди фирми, които получават или изпращат стоки с железопътен транспорт, отбелязва Süddeutsche Zeitung.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа