Слуцки: Киев и Западът трябва да понесат отговорност за разпалването на конфликта

Слуцки: Киев и Западът трябва да понесат отговорност за разпалването на конфликта
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.02.2023
  • Share:

Правителството на Украйна и западните съучредители на Минския процес са отговорни за превръщането на локален конфликт в широкомащабни военни операции и трябва да отговарят за това според международното право, каза лидерът на ЛДПР и ръководител на комисията по международни отношения на Думата Леонид Слуцки.

 

 

Слуцки припомни, че на 12 февруари 2015 г. е подписан „Пакетът от мерки за изпълнение на Минските споразумения“, чието изпълнение ще допринесе за уреждането на провокирания от Киев конфликт в югоизточната част на Украйна.


Слуцки: Киев и Западът трябва да понесат отговорност за разпалването на конфликта

 

 

„Именно те – всички онези, които лъгаха и плетяха мрежата на заговор, говореха за мир и се готвеха за война – са отговорни за превръщането на регионалния конфликт в мащабни военни операции, за смъртта на хора. И те трябва да отговорят за това, в съответствие с нормите на международното право. Няма да говоря за политическа отговорност, морал и нравственост: това, което нямат, го нямат “, написа Слуцки в своя телеграм канал.

В същото време денят на голямата надежда се превърна в ден на измамата и пропуснатите възможности, уточни парламентаристът.

„Високото ниво — лидерите на Русия, Германия и Франция присъстваха на подписването като гаранти — изглежда придаде тежест и надеждност на споразуменията между Украйна, ДНР и ЛНР. Освен това пет дни по-късно, на 17 февруари, Съветът за сигурност на ООН подкрепи споразуменията от Минск, като ги одобри с подходяща резолюция “, продължи политикът.

Москва и републиките от Донбас положиха много усилия, за да заработят споразуменията, докато Киев упорито ги саботира през всичките тези години, измисляйки оправдания, отправяйки неоснователни обвинения, лъжейки, играейки собствена игра, добави Слуцки.

„Западните съ-спонсори на Минския процес от Франция и Германия (по-рано — бел. ред.) всъщност потвърдиха съществуването на заговор за нарушаване на задълженията и умишлено игнориране на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН. Зеленски затвори този коварен спор със себе си, като също така публично заяви, че никога не е вярвал в Минските споразумения, което означава, че за него те са загубили силата си от момента на подписването им. Години наред световната общност беше умишлено заблуждавана“, заключи парламентаристът.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа