А.Антонов „Осуетени са западните планове за стратегическо поражение на Русия“

А.Антонов „Осуетени са западните планове за стратегическо поражение на Русия“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    12.02.2023
  • Share:

„Целият западен свят се обърна срещу Русия, но вече е очевидно, че плановете за нанасянето й на стратегическо поражение са осуетени", каза руският посланик в САЩ Анатолий Антонов на среща по повод Деня на дипломата в руската дипломатическа мисия.
„Така се случи, че имаме много работа. Нашата родина отново е в опасност, както беше по време на Великата отечествена война. Въоръжените сили защитават суверенитета и независимостта на руската държава в специална военна операция. на хиляди километри от нашата родина, защитаваме интересите на Отечеството в условията на хибридна война, разгърната срещу нас", каза посланикът.
„Целият западен свят се обърна срещу нас. Но днес вече е ясно, че плановете за нанасяне на стратегическо поражение на страната ни са осуетени. Русия, особено през последната година, преструктурира икономиката, засили военната си мощ и засили сътрудничеството с повечето държави", продължи дипломатът.
Според него „руските дипломати усещат желанието на враговете да подкопаят вековната дружба със страните от ОНД, както и с Азия, Африка и Латинска Америка. Да, трудно ни е. Да, живеем под икономически санкции. Те дори искат да изрежат името на родината ни от политическата карта на света. В същото време, Руската федерация не се отказва от целите си, основната от които е формирането на демократичен световен ред, основан на равенството и зачитането на международното право. Такъв ред, който ще създаде условия за справедливо развитие на всички страни, при което ще се зачитат националните интереси на всяка държава, основан на принципа на неделимостта на сигурността", отбеляза Антонов.

Станете почитател на Класа