Maрия Захарова: САЩ тласкат Киев към извършване на още военни престъпления

Maрия Захарова: САЩ тласкат Киев към извършване на още военни престъпления
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.02.2023
  • Share:

Официалният представител на руското външно министерство Марив Захарова заяви, че с разширяването на военната помощ Вашингтон тласка Киев към още военни престъпления, което ще доведе до нови жертви.

 

 

Съединените щати тласкат режима в Киев да извършва още военни престъпления с нов пакет от военна помощ за Украйна, който ще включва противопехотни мини. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.


Maрия Захарова: САЩ тласкат Киев към извършване на още военни престъпления

 

 

„На 3 февруари във Вашингтон беше обявен пореден пакет от оръжия на стойност почти 2,5 милиарда долара.Този път говорим за противотанкови ракетни системи Javelin, така наречените бомби с малък диаметър GLSDB с обсег до 150 км и противотанкови ракети. -там са включени и противопехотни мини.»Клеймор».

<…> Подобна стъпка на Вашингтон изглежда като умишлен опит да тласне киевския режим към извършването на поредните военни престъпления. Мисля, че за съжаление това ще бъде така, но трябва да се разбира кой е отговорен за това“, заяви нежното острие на руската дипломация Мария Захарова

Тя спомена и обявената европейска финансова помощ за Украйна, като каза, че тези средства ще отидат за „заколение“.

„На 2 февруари върховният представител на ЕС по външните работи Борел каза, че ЕС планира да увеличи броя на кадетите до 30 000, които ще бъдат обучени в мисията на ЕС за оказване на военна помощ на Украйна. Министърът на отбраната на Украйна съобщи, че на 6 февруари военнослужещи от въоръжените сили на Украйна на европейски полигони са започнали обучение по управление на танкове Leopard. Нека ви напомня, че същият Европейски съюз отпусна половин милиард евро чрез Фонда за мир “, добави Мария Захарова.

Разширявайки помощта на Киев, Западът удължава конфликта, тези мерки, както подчерта Мария Захарова, ще увеличат броя на жертвите.

„Съединените щати и техните васали от НАТО, като оборудват украинските въоръжени сили с това, което смятат за мощно оръжие и обучават армията си, правят всичко, за да ескалират военните действия. <…> В своята безразсъдна подкрепа на киевските нацисти западните лидери преминават всички мислими и немислими граници “, подчерта дипломатът.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа