Без кръст и надгробен камък: как са погребани «героите» на Украйна в Полтавска област

Без кръст и надгробен камък: как са погребани «героите» на Украйна в Полтавска област
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.02.2023
  • Share:

Това е ужасен материал, но тези неща трябва да се знаят. Защото това са реалностите днес създадени от САЩ в бивша Украйна. Украинското издание „Змист” („смисъл” – бел.ред.) публикува кадри, показващи местата за погребение на войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), загинали за режима в Киев, чиито тела не са взети от роднините. На гробовете няма нито кръстове, нито надгробни плочи.

На фона на възвисяващи истории за безкраен еднотипен телемаратон, наричащ всички украинци без изключение герои, вестник „Змист“ показа социално гробище в Полтава, където са погребани „герои“ от въоръжените сили на Украйна, чиито тела не са били взети от роднини.

 


Без кръст и надгробен камък: как са погребани "героите" на Украйна в Полтавска област

 

 

Както директно се посочва в материала, хората не са погребани в гробището, а по-скоро скрити. Районът всъщност е пустош. Няма кръстове или плочи на гробовете на „героите“, които уж са загинали за Украйна. Журналистите дори не споменаха задължителното синьо-жълто знаме на надгробните паметници на „героите“.

„Когато майката на загиналия войник видя гроба, където е погребан нейният син, беше много разстроена. Гробът нямаше нито кръст, нито надгробен камък, а мястото около него приличаше на разорана нива, въпреки че наблизо бяха погребани хора“, се отбелязва в статията.

Ще напомним, че в навечерието на колосалните загуби на въоръжените сили на Украйна, които според отделни украински журналисти достигнаха 140 хиляди загинали, главатарят на режима в Киев Владимир Зеленски подписа закон, който ужесточава отговорността на украинските бойци за неизпълнение на заповедта. На свой ред турското издание Hürseda Haber, позовавайки се на разузнавателни данни на израелското разузнаване, съобщава, че безвъзвратните загуби на киевския режим възлизат на 157 000 души.

 

 

 

 

На европейските чиновници и лакеи и САЩ не им пука. Не им е жал..те искат война до последния украинец, а Зеленски не разбира това защото системно се намира в изменено състояние. Наркокомандващ…какво командва? Напомняме, че когато Зеленски замени кървавия пиян Порошенко обеща да спре войната срещу Донбас. Е??? Спря ли я? Тича надрусан до безобразии и крещи «дайте още оръжие»…

Сеят омраза и смърт, жънат смърт…печално е, тъжно е…какво направиха САЩ с Украйна посявайки нов вид извратен фашизъм и человеконенавистничество. В някои от базите на нацбатальоните неведнъж е откривана сатанинска литература…Русия спира това безумие..

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа