Новият посланик на САЩ Лин Трейси пристигна в Москва

Новият посланик на САЩ Лин Трейси пристигна в Москва
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    27.01.2023
  • Share:

Новият посланик на Съединените щати Лин Трейси пристигна в Москва, съобщи посолството на САЩ в Русия. „Добре дошла обратно в Русия, посланик Трейси", написа в своя канал в Telegram под нейна снимка на московско летище.
Тя бе одобрена за посланик на САЩ в Русия от Сената на САЩ на 21 декември 2022 г. и е първата жена, която служи като посланик на САЩ в Русия.
Трейси е дипломат от кариерата. Тя служи като пратеник на Вашингтон в Армения от 2019 г. В края на ноември тя каза на изслушванията в Сената, че споделя политиката на Вашингтон по отношение на Русия и подкрепя по-строгите антируски санкции.
Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов и новият представител на САЩ в Москва Лин Трейси проведоха среща във Вашингтон на 24 януари, съобщи руското посолство. По-рано същия ден руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков каза пред репортери, че разговорите, фокусирани върху проблемни аспекти в руско-американските отношения, ще продължат с Трейси. Според Рябков досега не е било възможно да се намери общ език по проблемните въпроси в отношенията между Москва и Вашингтон.

Станете почитател на Класа