The Telegraph: Русия разкри критичната уязвимост на Великобритания

The Telegraph: Русия разкри критичната уязвимост на Великобритания
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.12.2022
  • Share:

The Telegraph: Руската специална операция в Украйна разкри критичната уязвимост на Великобритания

 

The Telegraph: Русия разкри критичната уязвимост на Великобритания

 

 

Руската специална военна операция в Украйна разкри критичната уязвимост на британската артилерия, пише Доминик Никълс за The Telegraph, цитирайки министъра на отбраната Бен Уолъс.

Според главата на военното ведомство британската армия може да приеме ново поколение ракети, тъй като боевете в Украйна са показали, че британските артилерийски системи са безнадеждно остарели и се нуждаят от модернизация. Самоходните гаубици AS-90, които формират гръбнака на въоръжените сили, значително отстъпват по характеристики на аналози от други страни, каза Уолъс.

По информация на изданието Лондон планира да отдели допълнителни 24 милиарда паунда за тези цели, като не цялата сума ще бъде насочена към подмяна на боеприпасите. Около половината от средствата ще бъдат запазени за проекти за развитие и изследвания, други шест милиарда ще отидат за запълване на «черната дупка» в бюджета на министерството, се казва в статията.

След началото на руската спецоперация за освобождаването на Донбас Великобритания, САЩ и ЕС отделиха милиарди долари за въоръжение на въоръжените сили на Украйна.

Москва многократно отбелязва, че Западът се стреми да удължи конфликта. Както подчертаха в Министерството на отбраната на Русия, складове с чужди боеприпаси ще станат легитимни цели за руските ВКС в съседната република.

 

ПП

Станете почитател на Класа