Канадски депутат влезе в онлайн сесия от тоалетната

Канадски депутат влезе в онлайн сесия от тоалетната
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    12.05.2022
  • Share:

Канадски депутат се извини, след като беше хванат да влиза на закрито онлайн парламентарно заседание от тоалетна кабина.


Членът на либералната партия Шафкат Али участва в хибридна сесия на парламента в петък, като се присъедини към емисия, подобна на Zoom, видима само за парламентаристи.


Но членовете на консерваторите станаха подозрителни. Депутатът от консерваторите Лайла Гудридж каза пред Камарата на общините, че „депутат може би участва от тоалетна някъде в парламента" – твърдение, което озадачаи председателя на Камарата, докато не беше потвърдено.


В понеделник лидерът на Консервативната камара Джон Брасард каза пред парламента, че след проучване на каменната зидария, пантите на вратите и куката за палто, депутатите са стигнали до заключението, че „Али е поставил камерата си на перваза или ръба на стената точно над гърба на тоалетната". „Членът на парламента буквално използва тоалетната, докато участва в заседание на Камарата на общините, катедралата на канадската демокрация. Не мога да повярвам, че всъщност току-що казах тези думи, мадам председател", каза той


Али се извини, като нарече инцидента от тоалетна кабинка в Западния блок на сградата "нещастно събитие възникнало поради пропуск в преценката. Приемам този въпрос изключително сериозно и обещавам никога повече да не повтарям тази грешка", каза той.


Заместник-председателят на Камарата на представителите Крис Д'Ентремон каза, че извинението на Али е достатъчно, за да приключи въпроса, но предупреди депутатите, че „инцидентът с тоалетната е вторият път, когато либералите се смущават от поведението на член на партията, участващ в парламента от разстояние".


През 2021 г. Уил Амос беше забелязан гол пред камера, докато се преоблича след бягане. Той се извини, но по-късно призна, че е уринирал в чаша, докато е присъствал на заседание на комисията. Той каза, че ще "потърси помощ" и не се яви на миналогодишните федерални избори.

Станете почитател на Класа