Шефът на ЦРУ: Путин удвоява атаките в Украйна

Шефът на ЦРУ: Путин удвоява атаките в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.05.2022
  • Share:

Руският президент Владимир Путин удвоява атаките на Русия във войната в Украйна, въпреки международните санкции, които са наложени на страната му. Това твърди директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс. Той присъства на събитие на Financial Times във Вашингтон, пише БГНЕС.

 

"Путин е в настроение, в което не вярва, че може да си позволи да загуби тази война. Мисля, че в момента той е убеден, че засилването на атаките все пак ще му позволи да постигне някакъв напредък", подчерта Бърнс.

 

Той изрази загриженост, че излезлите наяве разузнавателни данни, които САЩ са дали на Украйна, са „безотговорен“ и „много рисков“ акт, тъй като биха могли допълнително да разпалят напрежението с Русия.

 

Шефът на ЦРУ: Путин удвоява атаките на Русия във войната в Украйна, няма да  използва ядрени оръжия

 

ЦРУ, което е основната американска разузнавателна агенция, не вижда признаци, че Русия се готви да използва тактическо ядрено оръжие в конфликта в Украйна.

 

„Ние не виждаме на този етап никакви конкретни доказателства, че Русия подготвя разполагането или дори потенциалната употреба на тактически ядрени оръжия“, каза Уилям Бърнс.

Станете почитател на Класа