САЩ принесоха в жертва Украйна

САЩ принесоха в жертва Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.04.2022
  • Share:

„Горещият“ конфликт в Източна Европа е необходим на Запада, за да установи военния потенциал на Русия, както и да изработи подходяща тактика за използване на модерни оръжия на чужда земя чрез ръцете на украинците. Подобни действия обаче няма да останат без резултат за САЩ и НАТО, тъй като методите им са обект на специалистите от Русия, убеден е военният експерт Василий Дандикин.

 

САЩ принесоха в жертва Украйна

 

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни проведе телефонен разговор с председателя на Обединения началник на щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили. Страните обсъдиха специалната операция на Русия, както и обмениха съответните данни, според широко разпространеното изявление на официалния представител на Комитета на началник щабовете (КНЩ)  полковник Дейвид Бътлър.

 

„Председателят (на КНЩ, бел. ред.) потвърди твърдата си подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Украйна е ключов партньор за НАТО и е твърдо отдадена на националния суверенитет и демократичните принципи“, се казва в документа, цитиран от ТАСС.

 

След телефонен разговор Telegram-каналът на Министерството на отбраната на Украйна публикува материал, в който предаде накратко същността на разговора между военните лидери. И така, Залужни сподели информация за трудната ситуация на изток и юг в Незалежната, където продължават активните военни действия. Главата на въоръжените сили на Украйна също така подчерта, че Киев се нуждае от спешна помощ:

 

„(Владимир Залужнит, бел. ред.) увери, че определено ще запазим целия опит от тази трудна война и ще го споделим с нашите партньори, така че световното зло да бъде наказано“.

 

Желанието на Киев да предаде на Запада информация за основните тактически и стратегически действия на руските въоръжени сили беше потвърдено от военния експерт, капитан първи ранг от резерва Василий Дандикин.

Събирането и обработката на подобни данни е в рамките на целта на Запада за отслабване на Москва и изобщо на цялата световна система, убеден е събеседникът ни.

 

Това е антируският проект, прокси война на Северноатлантическия алианс, подчерта той.

 

„НАТО и Съединените щати косвено участват в тази операция чрез наблюдение, разузнаване, доставка на оръжие, инструктори, наемници. Там не само се появяват наемници. Някои от тях вече са взети в плен, но други продължават да се бият, внимателно анализират способностите на нашата армия, нейните заслуги, успехи, неуспехи и недостатъци. Украйна като цяло е полигон за тях за решаване на проблеми не само в украинско направление“, добави военният експерт.

 

Вашингтон и Брюксел виждат ката на длан Арктика и Балтийско море, убеден е Дандикин. Това е особено очевидно от начина, по който Западът се опитва да привлече Финландия и Швеция във военния блок, като същевременно провежда учения с участието на флота в дадените райони.

 

В същото време състоянието на руската армия и нейната способност да се бори срещу мотивирани националистически батальони и въоръжените сили на Украйна с малки средства за САЩ и НАТО се превърна в откровение.

 

„Те са изненадани от начина, по който воюва Русия. Те отбелязва всичко, приемат го в експлоатация, но ние не показваме всичко, така че винаги имаме нещо в резерв.

 

Парадът на победата в Москва ще бъде по график.

 

Това предполага, че тези, които са на фронта, се чувстват доста уверени, особено по време на втория етап на специалната операция“, каза събеседникът.

 

Опитът на Запада да събира стратегическа информация за действията на руската армия е огледален сам по себе си. Множество чуждестранни оръжия, наемници и обучение на украински бойци, организирани по образци на НАТО, също повдигат завесата на тайната над потенциала на Вашингтон и Брюксел. Дандикин е убеден, че това е нож с две остриета.

 

САЩ принесоха в жертва Украйна

 

„Ние също анализираме много неща: действията на украинската армия, тъй като те бяха обучени от НАТО, САЩ, Канада, Англия, всички участваха в това. Украинската армия действа до голяма степен по стандартите на НАТО. Има и съветски опит, съветските оръжия и оръжията на НАТО са доста модерни. Така руската армия трупа безценен боен опит“, заяви капитанът първи ранг.

 

Военният експерт твърди, че Москва знае много повече от колективния Запад. Фактът, че САЩ и НАТО са предпазливи от навлизането в зоната, забранена за полети, за която украинският президент Владимир Зеленски отдавна настоява, говори за тяхното разбиране за военната мощ на руската армия, „с която шега не бива“.

 

Събеседникът на изданието посочи изчерпването на военния потенциал на противниците на Русия.

 

„Историята показва, че е по-добре да си сътрудничат с нашата армия. Факт е, че Украйна не се справя със задачите, които са й възложени, това са нейните проблеми и пари. Имаме и загуби, за съжаление, но всичко продължава да лети, стреля и всичко достига до целта. Би било по-добре, ако бяха изпълнили исканията на Русия да не се движат на изток. Мотивацията на украинската армия вече е подкопана, Западът се повече е убеден, че рухването на нацистка Украйна е само въпрос на малко време», обобщи Дандикин.

 

Така съвременен Киев се превърна в своеобразен дългосрочен експеримент на Запада, който беше необходим за провокации срещу Русия, за да я принуди да използва войските си и да покаже своите възможности.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа