Сърбия продължава полетите до Русия, въпреки фалшивите бомбени заплахи

Сърбия продължава полетите до Русия, въпреки фалшивите бомбени заплахи
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    19.04.2022
  • Share:

Сърбия поддържа въздухоплавателни услуги с Русия по принцип, въпреки заплахата за фалшиви бомба, идващи от Украйна всеки ден, каза сръбският президент Александър Вучич по телевизията в неделя.


„Що се отнася до тези, които искат на всяка цена да прекъснем отношенията си с Русия, да отменим полетите - мислите ли, че правим тези полети за печалба? Няма такава. Днес от Air Serbia казаха, че за първи път не е получена бомбена заплаха. Обаче, когато самолетът е бил някъде над Словакия, отново дойде бомбена заплаха. Пилотът е продължил полета, защото знаем, че тези заплахи са фалшиви. Чуждестранните агенции правят това, правят го две държави - една страна от ЕС и Украйна - и го правят непрекъснато. Днес печалба няма, ние продължаваме полетите буквално по принцип, защото искаме за да покажем, че сме свободна страна и вземаме собствени решения. Не решавайте вместо нас кога да отменяме полети."


По-рано служители и посетители на белградския офис на Air Serbia бяха евакуирани заради бомбена заплаха. Преди това международното летище в Белград беше евакуирано заради бомбена заплаха.


Летището многократно получаваше бомбени заплахи срещу полетите на Air Serbia до Москва и Санкт Петербург. Фалшивите заплахи са изпратени от Украйна и Полша.

Станете почитател на Класа