Показаха ливидирането на главния украински морски пехотинец в Мариупол

Показаха ливидирането на главния украински морски пехотинец в Мариупол
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.04.2022
  • Share:

От 1 март, заобиколена от въоръжените сили на Руската федерация и НМ на ДНР на територията на Мариуполския металургичен завод «Илич», 36-та отделна бригада от морската пехота на ВМС на Украйна многократно се опитваше да пробие и свърже с полка «Азов» (организация, забранена в Русия), който се бе вкопал в завода «Азовстал» в Мариупол. Това съобщи на 17 април руският военен журналист, репортер на ВГТРК Андрей Руденко.

 

Показаха ливидирането на главния украински морски пехотинец в Мариупол (и видео)

 


Металургичният комбинат „Илич“ не е просто гигантски завод, а най-голямото индустриално предприятие в региона на Азов и Донецка област (ДНР), което заема значителна част от Мариупол. Журналистът даде подробности за последния опит за пробив на украинските морски пехотинци, който се състоя на 10 април.

 

«По мои данни личният състав е хвърлен под огъня на руските части, като пушечно месо, за да се отклони вниманието. Основната задача е излизането на командирите. Но нашето разузнаване работи, както винаги, перфектно!!», написа Руденко.

 

Той уточни, че специалните части на НМ ДНР са предотвратили опит за излизане от обкръжението на висшия команден състав на посочената бригада. По време на битката загинаха до 50 украински военнослужещи, включително петима висши офицери от бригадата. Освен това 42 души се предадоха.

 

«При оглед на мястото на сблъсъка сред загиналите са открити тялото на командира на 36-та отделна бригада от морската пехота полковник Владимир Анатолиевич Баранюк, личните му вещи и оръжието», добави Руденко, публикувайки видеозапис от ликвидацията на главния украински морски пехотинец в Мариупол – командирът на 36-та бригада.

 

 
По-късно след разпита на пленниците се оказва, че на пробив са тръгнали ​​около 1000 военнослужещи от бригадата.
 
Пробивът наистина се е състоял, но не е бил съвсем успешен.
 
Въпреки че останките от 36-та бригада се озоваха на «Азовстал», сега те отново са обкръжени, но без своите командири и заедно с останките от полка «Азов», което не променя фундаментално нищо за въоръжените сили на РФ и НМ на ДНР.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа