Украйна нанесе удар с «Точка-У» по Краматорск

Украйна нанесе удар с «Точка-У» по Краматорск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.04.2022
  • Share:

1. В резултат на полета на тактическа ракета по жп станция в Крамоторск са убити 30+ и са ранени около 100 мирни жители.

 

Украйна нанесе удар с "Точка-У" по Краматорск

 

2. Украйна веднага заяви, че Русия е обстреляла хората, бързащи да се евакуират от Краматорск — като за целта е използвала «Искандер» с касетъчна бойна част.

 

3. Когато се появиха снимки с фрагменти от ракетата, се оказа, че това е «Точка-У», който използват от ВСУ.

Зеленски веднага направи лупинг и започна да убеждава, че ракетата не била «Искандер», както твъррдяха Арестович и Кириленко, а «Точка-У», но тя била руска.

 

Но изявленията за «Искандер» вече са поели по пътя на световната дезинформация чрез СМИ. Всичко това изглежда като отчаян опит отново да се пренесе отговорността от ВСУ върху ВС на РФ.

 

4. «Точка-У» е официално премахната от въоръжение на ракетните бригади във връзка с прехода върху «Искандер». Няма нито едно видео с бойно използване на «Точка-У» от ВС на РФ или от армиите на ДНР или ЛНР в Донбас. В същото време са налице огромен брой видеа с използването на «Искандер» и други типове ракети.

 

С прецизна употреба.

 

В същото време Украйна използва навсякъде «Точка-У», в това число и за удара по Донецк, където СБУ специално да целта събраха митинг чрез няколко подставени лица в социалите мрежи.

 

5. Ракетата, както се предполага, е прилетяла от юго-запад. Според едни данни е свалена, според други — не. На ракетата имало надпис «За децата».

 

6. Тук е мястото да припомним, че ВСУ считат населението на Донбас, в това число на Славянск и Краматорск за НЕЛОЯЛНИ (в Украйна жителите на Донбас фактически са лишени от избирателни права). Затова същите тези «нелоялни» могат да се пожертват, това няма да тежи на съвестта, доколкото имат наченки на такава, на ВСУ.

 

7. Случайност или преднамерено убийство? Изхождайки от практиката на дейността на ВСУ в Донбас, считам, че тома е преднамерено и съзнателно убийство на собствените им граждани, които скоро трябваше да станат граждани на ДНР.

 

А целта е продължаване на кървавите провокации.

 

 

 

Константин Книрик, Петя Паликрушева, превод

Станете почитател на Класа