Мъск разкрива защо Tesla не е построила електрическия автомобил с най-дълъг пробег в света

Мъск разкрива защо Tesla не е построила електрическия автомобил с най-дълъг пробег в света
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    07.03.2022
  • Share:

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, обясни в Туитър причините, поради които компанията му няма да се опитва със своите електрически автомобили да постави рекорд за изминато разстояние с едно зареждане.


Милиардерът отговори на публикация в новинарския блог EV Whole Mars Catalog, която предполага, че Tesla ще бъде първата, която ще произвежда масово електрически модел с обхват от 500 мили, въпреки че Lucid Motors вече достигна този етап през септември с премиум версията на Lucid Air.


„Можехме да направим модел S от 600 мили преди 12 месеца, но това би влошило продукта", каза Мъск и продължи да изброява различни причини, поради които Тесла е избрала да не го прави.


„99,9% от времето ще зареждате ненужна батерия", обясни Мъск, като аргументира, че резултатът ще бъде по-ниска производителност, всичко това за един обхват, от който повечето шофьори дори не се нуждаят. „Дори нашата кола с обхват от 400+ мили е повече, отколкото повечето хора ще използват", подчерта Мъск.


Освен това, според бизнесмена, добавеното тегло на батерията би влошило ускорението, управлението и ефективността на автомобила.


От друга страна, очаква се в света да се появяват все повече станции за зареждане на електрически автомобили, което допълнително ще намали нуждата от висока автономност.

Станете почитател на Класа