Руски политолог за сроковете за завършване на специалната операция в Украйна

Руски политолог за сроковете за завършване на специалната операция в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.03.2022
  • Share:

Руският политолог Ростислав Ищенко в интервю с журналиста Роман Голованов обясни какво определя сроковете за завършване на специалната операция в Украйна.

 

Руски политолог за сроковете за завършване на специалната операция в Украйна (и видео)

 


Експертът счита, че темпът на военната операция за денацификация и демилитаризация на руската «западна съседка» ще зависи от поне три фактора.

 

Първо, всичко опира до фронта. Понастоящем той вече е пробит, но пълното бягство на въоръжените сили на Украйна все още не е настъпило.

 

 

 

 

Второ, според политолога, по-нататъшният напредък ще бъде повлиян от успеха в борбата срещу групировката ВВС, разположена в Югоизтока. Ако част от нея успее да излезе от обкръжението и да се свърже с боеспособните части, тогава борбата срещу тези сили може да отнеме допълнително време.

 

И накрая, важен момент е превземането на големите градове като Харков, Киев, Днепър и др. Тяхната блокада и обкръжение оковават значителна част от руските сили, което не допринася за бързото настъпление.

Като цяло, според Ищенко, ако специалната операция в Украйна приключи след 15-18 дни, това ще бъде добър резултат, като се има предвид нейния мащаб и задачите, възложени на командването.

 

Припомняме, че военната спецоперация за демилитаризация и денацификация на Украйна започна на 24 февруари. На военнослужещите от въоръжените сили на РФ е поставена изключително трудна задача: да унищожават вражеските въоръжения и националистическите батальони, укриващи се предимно в градовете, като същевременно запазват в максимална степен целостта на гражданската инфраструктура и не нанасят вреда на мирното население.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа