ДНР: Ситуацията в републиката критична, боевете са на границата с Русия

ДНР: Ситуацията в републиката критична, боевете са на границата с Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.02.2022
  • Share:

Главата на Донецката народна република Денис Пушилин се обърна към населението на ДНР и заяви, че през последните 24 часа ситуацията в републиката е станала критична.

 

ДНР: Ситуацията в републиката критична, боевете са на границата с Русия

 

„Украйна извършва масиран обстрел на наша територия. Само през последните дни артилерията на въоръжените сили на Украйна е изстреляла над 1700 мини и снаряди по жилищни райони. Удрят ни с тежка артилерия, минохвъргачки, гранатомети и танкове.

 

Умират хора. Сериозни щети получиха училищата No105 и No56 в столицата. Украинските войски продължават да обстрелват населените места Зайцево, Горловка, Донецк, Ясиновата, Коминтерново и Докучаевск“, написа той в Телеграм-канала си.

 

Пушилин сподели още, че ситуацията в мариуполска посока рязко се е влошила. Бойците от 36-а бригада са атакували позициите на подразделенията на Народното опълчение в района на Коминтерново.

 

Има битка близо до границата с Руската федерация.

 

В резултат на минометен и артилерийски обстрел е загинал един военнослужещ от Народната милиция, няколко души са ранени.

 

„Украински саботажни групи се активизираха в градовете, чиито действия са насочени към извършване на терористични актове срещу цивилни и животоподдържащи съоръжения. Водопомпената станция е изведена от строя, предотвратени са опити за унищожаване на нефтобазата в Еленовка и бе извършена терористична атака в завода „Стирол“. Само по щастлив случай в резултат на опита в района на жп гарата няма пострадали“, добави Пушилин.

 

Главата на ДНР призова всички граждани на републиката да обединят усилията си: той призова цялото мъжко население — всички способни да държат оръжие в ръцете си — да пристигнат във военните комисариати, за да защитят семействата, децата, съпругите, майките и Отечеството.

 

«Само заедно ще защитим Донбас и целия руски народ! Заедно ще постигнем победа!».

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа